FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Godišnja skupština radne skupine za droge

Autor: hspa
DUBROVNIK, 7. svibnja 2013. (Hina) - U organizaciji Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" Ministarstva unutarnjih poslova, u Dubrovniku je danas počela Godišnja skupština Europske radne grupe za droge - ENFSI (Europan network of science institutes) na kojoj će se, među ostalim, prikazati najnovija dostignuća u forenzičnoj analizi droga.

Trodnevni skup okupio je oko 70 stručnjaka za droge iz mnogih europskih zemalja, zatim iz Alžira, Izraela i Singapura te predstavnike UN-ova ureda za droge i kriminal.

Kako je istaknuo pomoćnik načelnika Centra za foreznična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" Dražen Mayka, sastanak Radne grupe za droge i toksikološka vještačenja dio je normalne aktivnosti koje je Hrvatska preuzela kao članica Europske radne grupe za droge.

Svrha je skupa, rekao je, razmjena iskustava i najbolje prakse unutar Europske unije. "Cilj je razmijeniti najbolju praksu, najbolja iskustva i uspostaviti najbolje metode za sva područja vještačenja", rekao je Dražen Mayka i dodao da se iskustva u Njemačkoj, Nizozemskoj ili drugoj europskoj zemlji jednako primjenjuju i u Hrvatskoj.

Na skupu će se, istaknuto je, prikazati najnovija dostignuća u forenzičnoj analizi droga.

(Hina) xddub ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙