FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bojanu Vuletiću nagrada u Južnoj Koreji

Autor: gvla
ZAGREB, 7. svibnja 2013. (Hina) - Debitantski film mladog srbijanskog redatelja Bojana Vuletića "Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem", romantična komedija o strancima koji kroz četiri različite priče pronalaze ljubav u Beogradu, osvojio je posebnu nagradu žirija na upravo završenom Međunarodnom filmskom festivalu u JeonJuu u Južnoj Koreji, priopćeno je iz tvrtke Digimedia PR.

Film koji istražuje što se dogodi kada se stranci i lokalci susretnu, "Praktični vodič kroz Beograd, s pjevanjem i plakanjem" suvremena je romatična komedija o iskušenjima da se pronađe prava osoba, kroz četiri potpuno različite ljubavne priče.

U filmu jednu od glavnih uloga igra francuska glumica Julie Gayet, a uz nju parove različitih nacionalnosti koji se u Beogradu upoznaju i zaljube još glume Jean-Marc Barr, Nada Šargin, Marko Janketić, Anita Mančić, Baki Davrak, Hristina Popović te hrvatski glumac Leon Lučev.

Scenarij filma "punog senzibiliteta i humora" potpisuju Vuletić i poznati srbijanski redatelj Stefan Arsenijević.

"Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" svjetsku je premijeru imao na festivalu u Karlovim Varima te je prikazan na brojnim svetskim festivalima poput Wiesbadena, Varšave, Sidneya, Bratislave i Sofije. Film je na Festvalu igranog filma u Puli 2012. osvojio nagradu međunarodne kritike FEDEORA. Već je prikazan u poljskim kinima, trenutno se nalazi u redovnoj kino distribuciji u Njemačkoj, a uskoro se očekuje i kino distribucija u Češkoj, Slovačkoj i Bugarskoj.

Bojan Vuletić (1977.) diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 2007. Radio je kao asistent režije na velikom broju filmova, te samostalno režirao nekoliko dokumentarnih i kratkih igranih filmova kao i TV serija ("Ljubavnici", "Suze Dennisa Tita", "Vanda nikad ništa ne zaboravlja", "My heart and I"). U produkciji RTV B92 do sada je režirao dokumentarne filmove "Ćuruvija" i "Goblen na srpsko-hrvatskom", koji je nagrađen na Motovun film festivalu 2004. Koscenarist je filma "Ljubav i drugi zločini", te autor ideje za kratki film "Izvanredna Vera" u nagrađivanom omnibusu "Lost and Found". "Praktični vodič kroz Beograd, s pjevanjem i plakanjem" mu je prvi igrani film.

(Hina) xgvla yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙