FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 7. svibnja

Autor: spar
ZAGREB, 7. svibnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 7. svibnja

SLUNJ - Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja održat će se Dan uvaženih gostiju vježbe HKoV-a "SPREMNOST-13", kojem će nazočiti predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OSRH Ivo Josipović, ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera OSRH general pukovnik Drago Lovrić i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Kenneth Merten (11,45 sati). Vojna vježba "SPREMNOST-13" taktička je vježba s bojevim gađanjem, u kojoj sudjeluju zrakoplovi hrvatskog i američkog ratnog zrakoplovstva. Svrha vježbe "SPREMNOST-13" jest prikaz uvježbanosti i osposobljenosti postrojbi Gardijske motorizirane brigade u brzoj i učinkovitoj pripremi i provedbi obrambenih i napadnih borbenih djelovanja kroz usklađeno višerodovsko te integransko djelovanje sa snagama US Air Forces i HRZ i PZO-a. U vježbi sudjeluje više od 700 pripadnika Oružanih snaga RH.

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić će na konferenciji za novinare izvijestiti o rezultatima unutarnje kontrole provedene u Policijskoj postaji Županja u vezi slučaja Marka Azapovića (11 sati, MUP, Vukovarska 33; novinari i snimatelji trebaju doći na portu u Vukovarskoj 33 najkasnije do 10,45 sati).

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović otvorit će završnu ceremoniju za IPA projekt "Uspostavljanje centara za implementaciju IPPC direktive na regionalnoj razini u Hrvatskoj". Ukupni cilj ovog projekta, vrijednog 1.060.800 eura, je pomoć u jačanju kapaciteta i provedbi okolišne regulative za objedinjene uvjete zaštite okoliša u Hrvatskoj. Ključni nositelj projekta je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, dok je ključna korist usmjerena gospodarstvu koje je dobilo mogućnost usklađivanja sa standardima EU u pogledu zaštite okoliša, a ujedno i sa zahtjevima konkurentnosti na tržištu EU. Nakon uvodnog govora ministra Zmajlovća biti će održana kratka prezentacija za medije u kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta, a ministar će potom biti na raspolaganju za izjave (11 sati, hotel International, Miramarska 24).

VINKOVCI/GORIČAN - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović boravit će u Vukovarsko-srijemskoj i Međimurskoj županiji. Ministar će obići Tehničku školu Ruđera Boškovića u Vinkovcima (11 sati) te nazočiti manifestaciji Dan otvorenih vrata Tehničke škole Vinkovci koja ove godine prvi puta upisuje jedan razred učenika u eksperimentalni program Tehničke gimnazije. Nakon toga ministar Jovanović će obići Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Štitaru (12 sati). U poslijepodnevnim satima Jovanović će položiti temeljni kamen za izgradnju sportske dvorane Osnovne škole Goričan (17,30 sati).

ZAGREB - Udruga "Franak" podnijet će službenu prijavu DORH-u protiv Hrvatske narodne banke, a predstavnici Udruge održat će ispred sjedišta DORH-a kratku konferenciju za novinare na kojoj će pojasniti razloge i detalje prijave (10,30 sati, Gajeva 30).

ZAGREB - Centar za mirovne studije organizira konferenciju "Položaj stranaca u Republici Hrvatskoj - na rubu egzistencije, suočeni s diskriminacijom i bez političkih prava na ulasku u Europsku uniju" (od 10 do 12 sati u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c). Na konferenciji će govoriti Emina Bužinkić, na temu "Ključni nalazi Izvještaja o položaju stranaca u Republici Hrvatskoj", Tea Vidović na temu "Studije slučaja zapošljavanja, rada, studiranja i diskriminacije stranaca" te Julija Kranjec o Zakonu o strancima u odnosu na standarde poštivanja ljudskih prava.

VELIKA GORICA - Konferencija za novinare Koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU u Velikoj Gorici, pod naslovom "Kako je Dražen Barišić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika, zatajio 80 tisuća eura vrijednu imovinu stečenu tijekom gradonačelničkog mandata i prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa". Teme konferencije za novinare su i "Kakva je sprega Božidara Škrinjarića, HDZ-ovog načelnika Pokupskog i Dražena Barišića? Kako se Barišić domogao nekadašnjeg općinskoga zemljišta u Pokupskom?. Zašto je Barišić zatajio imovinu supruge u svojoj imovinskoj kartici?" i druge teme. Na konferenciji za novinare govorit će Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik i predsjednik HNS-a Velike Gorice i Damir Šimunić, kandidat SDP-a za zamjenika gradonačelnika Velike Gorice (11 sati, prostorije Izbornog stožera Koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU u Velikoj Gorici, Cvjetno naselje 11).

ČAKOVEC/VARAŽDIN- Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko posjetit će Međimirsku županiju, a između ostalog obići će gradsku tržnicu u Prelogu (10 sati). Na info štandu u Varaždinu družit će se s građanima (16 sati, Franjevački trg), a potom će dati izjave za medije.

ZAGREB - Javna rasprava na temu Zakona o civilnoj zaštiti u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, na kojoj će se, među ostalim, raspraviti prihvatljivost korištenja pojma "civilna zaštita" i razumijevanje značaja civilne zaštite za ostvarivanje interesa sigurnosti u slučaju katastrofa (10 sati, u velikoj predavaonici Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja, Ksaverska cesta 107).

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media nastavlja se na Županijskom sudu svjedočenjem nekadašnjeg Sanaderovog suradnika iz Ministarstva vanjskih poslova te državnog tajnika za e-Hrvatsku Miroslava Kovačića (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Predstavljanje interdisciplinarnog projekta "Multidimenzionalna omika u stratifikaciji pacijenata s lumbalnim bolnim sindromom". O projektu će govoriti Ivica Mudrinić, predsjednik HUP-a, Paul Vandoren, šef Delegacije EU u Hrvatskoj, Dragan Primorac ispred Specijalne bolnica Sveta Katarina, Gordan Lauc iz tvrtke Genos te Davor Majetić, glavni direktor HUP-a. Riječ je o projektu za koji je Europska komisija odobrila 17 milijuna kuna bespovratnih sredstava za znanstvena istraživanja. U ovom projektu vrijednom 50 milijuna kuna sudjeluju znanstvenici iz osam država (12 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Ulica Pavla Hatza 12).

SPLIT - Tradicionalna fešta svetoga Dujma, Sudamja, obilježit će se 7. svibnja na blagdan sv. Dujma, zaštitnika Splita koji se ujedno slavi i kao Dan grada. Procesija će krenuti u 10 sati ispred katedrale sv. Dujma te će se kretati starom gradskom jezgrom do prigodnog oltara na Trgu dr. Franje Tuđmana na Rivi, gdje će svečano misno slavlje predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙