FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srce prirode Srakovčić - otvoreni bazen i autokamp

Autor: vhor
RIBNIK, 6. svibnja 2013. (Hina) - Seosko gospodarstvo Srce prirode Srakovčić u Gorici Lipničkoj kod Ribnika otvorilo je danas bazen i autokamp, u što je uloženo oko 260 tisuća eura.

Izgradnja bazena i autokampa je četvrta faza gradnje tog imanja u koje je do sada uloženo 1,5 milijuna eura.

Time je to gospodarstvo proširilo svoje sadržaje za ozbiljno bavljenje turizmom, istaknuo je njegov vlasnik Ivan Srakovčić na svečanosti otvorenja na kojoj se okupilo dvjestotinjak uzvanika iz političkog i gospodarskog života Karlovačke županije.

Povrat ukupne investicije je dugotrajan, 15 do 20 godina, no motiv, kaže Srakovčić, nije da se obogate nego da revitaliziraju taj kraj uz rijeke Dobru i Kupu, na granici sa Slovenijom.

Imanje se prostire na šest hektara, ima 50 ležajeva u 20 soba, a sve su u tradicijskim kućicama, dok kamp ima 30-ak parcela.

Tom seoskom i tradicijskom ambijentu trebalo je, kaže Srakovčić, pridodati suvremene sadržaje, sportske terene i biciklističku stazu da bi se mogli ozbiljnije baviti turizmom.

Naime, obitelj Srakovčić ima hotel Korana Srakovčić u Karlovcu te se dvije destinacije dopunjuju sadržajem, a na tržištu se pojavljuju i s višednevnim aranžmanima u kojoj su uključeni i izleti na Plitvička jezera.

Investicija je plod zajedničkog ulaganja OPG Katarina Srakovčić-Korać i Hotela Korana Srakovčić, u ta dva gospodarska subjekta trajno radi 26 osoba, a uz njih je povezano više seoskih gospodarstava, kao dobavljači domaće hrane, posebno za nabavu kvalitetnog sira i meda.

(Hina) xvhor ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙