FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peticija za odigravanje utakmica hrvatske reprezentacije u Splitu

Autor: imli
SPLIT, 5. svibnja 2013. (Hina) - U splitskoj Marmontovoj ulici danas je počelo potpisivanje peticije kojom se traži od Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) da se ubuduće utakmice naše reprezentacije igraju i na Poljudu, te izražava nezadovoljstvo nedavnom izjavom predsjednika Saveza Davora Šukera koji je rekao kako će se reprezentativne utakmice igrati u Zagrebu.

Potisivanje ove peticije organizirali su splitski gradski odbori mladeži HDZ-a, HSLS-a, HČSP-a i HSP-a dr. Ante Starčević, stranaka koje su u Splitu sklopile koaliciju o zajedničkom izlasku na lokalne izbore 19. svibnja ove godine.

Predsjednik mladeži županijskog splitsko-dalmatinskog HDZ-a Marin Babarović je rekao da će potpisivanje ove peticije trajati sedam dana, a nakon toga će ju proslijediti Hrvatskom nogometnom savezu.

"Ovom akcijom želimo poručiti Hrvatskom nogometnom savezu da se utakmice hrvatske reprezentacije trebaju odigravati i u Splitu, jer i Split je dio Hrvatske, nije samo Zagreb Hrvatska", kazao je Babarović.

Babarović je danas podsjetio na utakmicu hrvatske reprezentacije protiv Italije na Poljudu 1995. godine na kojoj je upravo sadašnji predsjednik HNS-a Šuker postigao zgoditak.

"Šuker je na toj utakmici briljirao i stvorio je odličnu sinergiju sa dalmatinskom publikom, te nam nije jasno zašto sada ne želi omogućiti odigravanje utakmica hrvatske reprezentacije na Poljudu“, kazao je Babarović.

Peticiju je danas potpisao i kandidat HDZ-a za župana splitsko-dalmatinskog Zlatko Ževrnja, koji je rekao kako zamisao o neodigravanju utakmica hrvatske reprezentacije u Splitu "ne može proći".

"Toj namjeri ćemo se usprotiviti demokratskim sredstvima, jer Split se dokazao kao sportski grad i utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Poljudu uvijek su bile popraćene prekrasnim ozračjem i koreografijom", istaknuo je Ževrnja.

(Hina) xpgas yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙