FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista "Srđ je grad": iskustvo borbe za javno dobro

Autor: hspa
DUBROVNIK, 3. svibnja 2013. (Hina) - Predstavnici liste kandidata skupine birača za dubrovačko Gradsko vijeće "Srđ je grad" istaknuli su danas dugogodišnje iskustvo borbe za javno dobro te upozorili na, kako s rekli, sustavno izigravanje volje građana.

Nositelj liste i jedan od predvodnika inicijative "Srđ je naš" Igor Miošić istaknuo je na konferenciji za novinare u parku Gradcu da ta građanska lista baštini dugogodišnje iskustvo borbe za javno dobro, javne prostorije i resurse, građanska prava i slobode.

Godinama smo svjedoci, rekao je Miošić, političkog djelovanja lokalnih predstavnika vlasti u korist pojedinačnih interesa, a na štetu građana, sustavnog izigravanja volje građana i smišljenog sprječavanja uključivanja građana u proces odlučivanja.

Druga na listi Marina Marković rekla je kako se kandidati s te liste žele odgovorno ponašati prema sugrađanima i Dubrovniku te da zato ne nude gotova rješenja.

"Takvih rješenja za kompleksni i iznimno osjetljivi organizam kakav je Dubrovnik jednostavno nema", naglasila je Marina Marković.

Na konferenciji je istaknuto kako je ta građanska lista sastavljena od ljudi različitih svjetonazora, ali povezana potrebom promišljanja kvalitetnog života i održivog razvitka suvremenog rada.

Ta lista nema kandidata za gradonačelnika, što nije slučajno jer je koncentracija prevelikih ovlasti u rukama jednog čovjeka suprotna ustroju te liste i direktno je poticanje korupcije, istaknuli su predstavnici liste "Srđ je grad".

(Hina) xddub ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙