FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP U-17: "Vatreni" u Slovačkoj

Autor: rsal
ZAGREB, 3. svibnja 2013. (Hina) - Hrvatska nogometna selekcija do 17 godina odradila je završne pripreme u Svetom Martinu na Muri uoči puta na Europsko prvenstvo u Slovačkoj, gdje u nedjelju igraju prvu utakmicu s Italijom.

Izbornik Ivan Gudelj i stručni stožer zadovoljni su odrađenim pripremama, a danas ih je posjetio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, stoji na web-stranici HNS-a. Šuker, najbolji strijelac Svjetskog prvenstva u Francuskoj, ali i osvajača zlatne medalje na SP-u mladih selekcija u Čileu 1987. godine, upravo je podsjećanjem na Čile započeo svoje obraćanje kadetima.

"Uvijek ću se sjećati Čilea i natjecanja na kojima sam nastupao kao mlad igrač, bez obzira na sve kasnije dane u Realu, Arsenalu ili drugim klubovima. Morate biti ponosni na ovakve trenutke i promicati hrvatsku državu, s ponosom nositi dres selekcije koja je četvrta na svijetu. Siguran sam da će za neke od vas jednoga dana biti mjesta i u A selekciji", kazao je tom prilikom Šuker.

Uz Italiju, u skupini s Hrvatskom su Rusija i Ukrajina. Prve dvije reprezentacije plasirat će se u polufinale, dok će trećeplasirana selekcija u skupini izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, što se nameće kao osnovni cilj hrvatskih kadeta.

Izbornik Gudelj izvijestio je predstavnike HNS-a kako su pripreme prošle perfektno, bez ikakvih problema s ozljedama, što ga čak malo i brine jer sve "ide predobro", a istaknuo je i kvalitetne uvjete i mir koji je reprezentacija imala u Sv. Martinu na Muri. Gudelj je danas donio odluku kojom su s konačnog popisa otpali oni koji su posljednji pozvani, Bojan Knežević iz Dinama, te Ante Blažević iz Hajduka.

U Slovačku tako putuju: Marko Marić (Rapid Beč), Marko Stolnik (Dinamo), Petar Mamić (Dinamo), Ivan Šunjić (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (Šibenik), Franjo Prce (Hajduk), Josip Bašić (Hajduk), Ante Roguljić (Adriatic Split), Fran Brodić (Dinamo), Alen Halilović (Dinamo), Frane Vojković (Hajduk), Ivo Grbić (Hajduk), Hrvoje Džijan (Dinamo), Anton Krešić (Zagreb), Lukas Čuljak (Bayern), Ivan Fiolić (Dinamo), Karlo Lulić (Osijek) i Robert Murić (Dinamo).

Europsko prvenstvo selekcija do 17 godina, skupina B:

5. svibnja:

Rusija - Ukrajina 14.30 (Zlate Moravce)

HRVATSKA - Italija 17.30 (Nitra)

8. svibnja:

Rusija - HRVATSKA 14.00 (Zlate Moravce)

Ukrajina - Italija 18.00 (Nitra)

11. svibnja:

Ukrajina - HRVATSKA 19.30 (Zlate Moravce)

Italija - Rusija 19.30 (Nitra)

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙