FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: Warriorsi prošli, Netsi slavili u Chicagu

Autor: rsal
NEW YORK, 3. svibnja 2013. (Hina/Reuters) - Golden State Warriorsi osigurali su prolaz u 2. kolo NBA doigravanja, dok će sedmi dvoboj odlučiti pobjednika dvoboja Broklyn Netsa i Chicago Bullsa.

Warriorsi su u svojoj dvorani slavili protiv Denver Nuggetsa s 92:88 i s ukupnih 4:2 postali tek treća momčad koja je izborila polufinale nakon Miami Heata i San Antonio Spursa, koji su sljedeći protivnik momčadi iz Kalifornije. Golden State je nakon šest godina u polufinalu doigravanja, a sve zasluge za sinoćnju pobjedu pripadaju australskom Hrvatu Andrewu Bogutu (14, 21 skok) i Stephenu Curryu (22). Denver je važio za favorita u ovom paru, no sinoć su imali samo jednog raspoloženog igrača - Andrea Iguodalu (24).

Sudbinu Denvera izbjegli su Broklyn Netsi koji su s 95:92 slavili u Chicagu, te stekli pravo da u nedjelju na svom parketu odlučuju o ukupnom pobjedniku. Netsi su imali ujednačeniji napad koji su s po 17 koševa predvodili Brook Lopez, Joe Johnson i Deron Williams, dok su kod domaćina najbolji bili Talijan Marco Bellineli (22) i Nate Robinson (18). Chicagu su nedostajala dva važna startera Luol Deng i Kirk Hinrich. Ukoliko Netsi pobijede u sedmoj utakmici postat će tek deveta momčad u NBA doigravanjima koja je nadoknadila zaostatak od 1:3.

Pobjednik ovog dvoboja ide na prvaka Miamia, koji je s 4:0 izbacio Milwaukee.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙