FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukšić: Za Zagreb je povijesno što će laburisti ući u Gradsku skupštinu

Autor: dber
ZAGREB, 30. travnja 2013. (Hina) - Kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Zagreba Branko Vukšić rekao je danas da će za Zagreb biti "povijesni događaj" što će laburisti ući u zagrebačku Gradsku skupštinu te da se nada ulasku u drugi izborni krug.

"Bez laburista ovaj grad će sličiti na ono na što sliči sad- na 'šator- grad', na grad u kojem caruje korupcija i u kojem u četiri godine nije riješen niti jedan strateški problem", rekao je Vukšić ispred Gradske uprave prije predaje kandidatura za gradonačelnika i dva zamjenika te stranačke izborne liste za 51 gradskog zastupnika.

"Laburisti koji će ući u Gradsku skupštinu bit će glasni kao što smo mi glasni u Hrvatskom saboru i rješavat će stvari koje se tiču građana Zagreba, a ne elite i stranaka", rekao je Vukšić podsjećajući da su Hrvatski laburisti u Saboru i uspješni zato što slušaju ono što govore građani.

Napomenuo je da se njegova kampanja zove 'Građani u vlasti' što znači da će građani kontrolirati kako se troši javni novac, kako se ostvaruje ono što su obećali, a na referendumu će odlučivati o onome što će se raditi u nekoliko mandata.

"Ulaskom Hrvatskih laburista u politički život grada, dva pola - Bandić i SDP- neće više imati šansu da uništavaju Zagreb kako su to radili 13 godina. Tu je i treći element koji je kvario sliku grada, HDZ, koji je prvih 10 godina vodio Zagreb. No, otkad su se na političkoj sceni pojavili laburisti Zagrepčani konačno imaju za koga glasati", ustvrdio je Vukšić.

Na pitanje novinara ako i kad uđu u Gradsku skupštinu jesu li spremni koalirati i s kime, Vukšić je ponovio kako s HDZ-om neće koalirati jer se "s njima ide samo u Remetinec". "Podržavat ćemo dobre projekte, a hoćemo li podržati gradski proračun vidjet ćemo. Ako se loše upravlja gradom, ići ćemo na nove izbore", rekao je.

Naglasio je da će se najprije založiti za to da Grad Zagreb profunkcionira. "Grad sada funkcionira tako da gradonačelnik poput 'Batmana' mora doletjeti na svako gradilište jer on rješava sve, a mi ćemo raditi na tome da sustav profunkcionira umjesto da ovisi o moćnicima, o klanovima i o kumovima koji će dobivati poslove", rekao je Vukšić.

Osim sređivanja sustava i kontrole javne nabave, Vukšić najavljuje i sređivanje problema s gradskim otpadom kroz spaljivanje u energanama, a treba naći i rješenje za odlagalište otpada "Bandić-brdo" na Jakuševcu.

"U programu nemamo ništa što se ne može riješiti u četiri godine, a prve promjene bit će vidljive već za tri mjeseca", obećao je Branko Vukšić koji je danas u pratnji kandidata za svoje zamjenike Ivanom Maločom i Sarom Bajlo Cindrić te prvih 10 laburista na listi za Gradsku skupštinu predao izbornom povjerenstvu kandidature.

(Hina) xbdj yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙