FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 30. travnja

Autor: jnah
ZAGREB, 30. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 30. travnja:

ČAKOVEC/NEDELIŠĆE - Obilježavanje Dana Međimurske županije u spomen na pogibiju Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana koji su 30. travnja 1671. godine životom platili pobunu protiv bečkog dvora, čime je završila Zrinsko-frankopanska urota. Bili su jedni od prvih boraca za hrvatsku samostalnost, od 19. stoljeća štuju se kao nacionalni junaci. Svečanosti obilježavanja nazočit će predsjednik Republike Ivo Josipović i očekuje se njegovo obraćanje nazočnima. Svečanoj sjednici u povodu Dana Međimurske županije nazočit će i obratit se nazočnima i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec (13 sati, Centar za kulturu Čakovec, Trg Republike bb).

Nakon svečane sjednice, predsjednik Josipović obići će tvrtku "Bernarda d.o.o." u općini Nedelišće (16,40 sati, Čakovečka 136 a, Pušćine).

ZAGREB - Predstavljanje projekta Solarni suncokreti - eko-donacije inicirane od Hrvatskog Telekoma (HT), a provedene u partnerskoj suradnji s UNDP-om, namijenjenog edukaciji učenika osnovnih škola o obnovljivim izvorima energije. U tu svrhu je deset osnovnih škola diljem Hrvatske opremljeno uređajem koji se tijekom dana okreću za suncem, baš poput suncokreta, a kako bi proizveo što više električne energije. Solarne suncokrete predstavit će predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a Ivica Mudrinić, koordinatorica Ujedinjenih naroda i stalna predstavnica Programa UN-a za razvoj Louisa Vinton, uz sudjelovanje ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića (11,30 sati, školska dvorana Osnovne škole "Tin Ujević", Koturaška 75).

ZAGREB - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) organizira na Cvjetnom trgu završni program "Dana preventive", koji su se održavali tijekom travnja, pod radnim nazivom "Pokret/vježba". Događanje je zamišljeno kao promocija struke fizioterapeuta koji će na licu mjesta pokazivati građanima kako pravilno vježbati u svakoj prilici. Nazočni će biti predstavnici Hrvatske komore fizioterapeuta, ravnatelj HZZO-a Siniša Varga, djelatnici HZZO-a i stručnjaci/fizioterapeuti (10,30 sati, Trg Petra Preradovića).

SISAK - Predsjednik Hrvatskih laburista - Stranke rada Dragutin Lesar obratit će se medijima na tržnici u Sisku gdje će se građanima predstaviti kandidati za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu te kandidat za župana i zamjenici (9 sati, tržnica Kontroba).

ZAGREB - Kandidat Hrvatskih laburista-Stranke rada za gradonačelnika Zagreba Branko Vukšić održat će konferenciju za novinare ispred Gradske uprave (10,45 sati, Trg Stjepana Radića 1), a potom će, u pratnji kandidata za svoje zamjenike (Ivan Maloča, Sara Bajlo Cindrić) i prvih 10 na listi laburista za Gradsku skupštinu predati Izbornom povjerenstvu potpise potpore birača uz kandidaturu za gradonačelnika Zagreba.

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media nastavit će se svjedočenjem Bojana Dimića, bivšeg optuženika u ovom slučaju koji se nagodio na uvjetnu kaznu nakon priznanja da je njihova tvrtka surađivala s Fimi medijom te sudjelovala na dogovorenim natječajima, namjerno ističući skuplje ponude. Na klupi za svjedoke ponovno bi se trebale pojaviti i bivše tajnice Helga Draženović i Marcela Gracin. Obje su i ranije ispitane na poziv USKOK-a jer su u HDZ-u nastavile primati naknadu i nakon što su prešle u vladu, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Helga Draženović je posvjedočila i da se njezin brat, poduzetnik Slaven Tintor, raspitivao kako donirati HDZ uoči parlamentarnih izbora 2007. nakon čega ga je uputila na Sanaderova glasnogovornika Ratka Mačeka, jedinog optuženika koji uz bivšeg premijera i HDZ nije priznao optužbe za korupciju (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Tomislav Rubić

popodne - Davor Marković

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙