FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kusalić: Referendum o golf parku na Srđu nije uspio

Autor: hspa
ZAGREB, 28. travnja 2013. (Hina) - Voljom građana Dubrovnika referendum o golf-parku na Srđu nije uspio, stoga pozivam sve aktere koji su sudjelovali u ovom procesu proteklih mjeseci da poštuju volju Dubrovčana, kazao je večeras prokurist tvrtke Razvoj golf d.o.o. Ivan Kusalić.

Također, izrazio je zadovoljstvo, iako još uvijek neslužbenim, rezultatima referenduma. Naime, prema podacima koje za sada ima inicijativa "Srđ je naš", na referendum je izašlo 30,92 posto, odnosno 11.486 birača, od kojih je 84,23 glasovalo "protiv" golf-parka na Srđu, a 15,15 posto bilo je "za" njegovu izgradnju.

Kako je istaknuo jedan od koordinatora inicijative "Srđ je naš" Đuro Capor, broj onih koji su glasovali protiv najbolje govori kakvo je raspoloženje međju Dubrovčanima. Da je postignuta izlaznost kakva je bila potrebna - a to je nešto više od 18 tisuća birača - bilo bi vidljivo da je većina građana protiv toga projekta, smatra Capor.

Prema informacijama iz Povjerenstva za provedbu referenduma, tijek glasovanja na svih 59 glasačkih mjesta prošao je mirno i bez incidenata, a prvi neslužbeni rezultati znat će se negdje oko ponoći.

Na referendumu je imalo pravo glasovati 37.592 birača a, da bi on bio pravovaljan, trebalo mu se odazvati njih 50 posto plus jedan.

(Hina) xhspa ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙