FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 29. travnja

Autor: agrb
ZAGREB, 28. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 29. travnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručit će odlikovanje "Red Nikola Šubić Zrinski" pripadnicima braniteljske postrojbe 61. Lad PZO Koprivnica, a predviđeno je i njegovo obraćanje odlikovanim braniteljima (12 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - U okviru posjeta Hrvatskome saboru predsjednica Odbora za kulturu i obrazovanje Europskoga parlamenta Doris Pack i članovi odbora sastat će se sa Željkom Jovanovićem, ministrom znanosti, obrazovanja i sporta (od 9 do 9,50 sati, dvorana Ivan Mažuranić), a nakon sastanka s Valterom Boljunčićem, predsjednikom saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu predviđene su izjave za medije (10,50 sati, ispred Bašćanske ploče). Pack će se sastati i s ministricom kulture Andreom Zlatar Violić (od 12,05 do 12,55 sati, dvorana Ivan Mažuranić, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Posebni UN-ov izvjestitelj za invaliditet Shuaib Chalklen boravit će u posjetu Zagrebu, a domaćin mu je pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak. U Hrvatskom saboru održat će sastanak s predstavnicima više odbora, a cilj njegova posjeta je upoznavanje s položajem osoba s invaliditetom u Hrvatskoj (10,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media nastavit će se ispitivanjem njegovih vozača Stephana Haraminčića i Vjekoslava Mikuljana te tajnice Nade Gregl. Osim njih na klupi za svjedoke trebao bi se pojaviti bivši poslovni tajnik u Croscu Mladen Bradač. Riječ je o svjedocima koji su na ovom suđenju već ispitani na poziv USKOK-a, a sada ih je predložila Sanaderova obrana (9,30 sati, Županijski sud u zagrebu, Zrinjevac 5).

ZAGREB - U znak sjećanja i poštovanja prema prvom predsjedniku Socijaldemokratske partije Hrvatske Ivici Račanu, na šestu godišnjicu njegove smrti, izaslanstvo te stranke, predvođeno predsjednikom Zoranom Milanovićem položit će cvijeće na Račanov grob (10 sati, zagrebačko groblje Mirogoj).

ZAGREB - Okrugli stol u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta o temi Izvrsnošću do blagostanja – tržišno socijalni put "Kako osloboditi razvojne (radne, poduzetničke, investicijske, izvozne, stvaralačke) potencijale Hrvatske" na kojemu će sudjelovati predstavnici Vlade i sindikata, poduzetnici, ekonomski i gospodarski stručnjaci. (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 1)

ZAGREB - Vertikala sindikata obrazovanja održat će konferenciju za novinare o tome koliko vrijedi obrazovanje i rad u obrazovanju u Hrvatskoj, s obzirom da su podaci Državnog zavoda sa statistiku o isplaćenim neto i bruto plaćama prema stupnju stručne spreme i sektorima djelatnosti pokazali da su tijekom 2011. osobe s visokom stručnom spremom u sustavu obrazovanja ostvarile najnižu bruto plaću u zemlji (10,30 sati, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Prilaz Gjure Deželića 2).

RIJEKA - Branitelji pročelnika riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Alana Bosnara, koji se sumnjiči da je primao mito te zlorabeći položaj i ovlasti protupravno uzimao novac, predali su sudu prijedlog da mu se istražni zatvor zamijeni jamstvom na nekretnini te je zakazano ročište na kojemu će se o tome odlučivati. U istrazi koju je pokrenuo USKOK utvrđena je sumnja da je Bosnar od rujna 2007. do travnja 2013. u više navrata primio mito od najmanje 320.000 kuna i počinio više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, kojima je sebi i drugim osobama pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 480.000 kuna (11 sati, Županijski sud, Žrtava fašizma 7).

VUKOVAR - Svećenici Zagrebačke nadbiskupije, predvođeni zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, hodočastit će u Vukovar gdje će moliti za poginule i nestale, kao i za sve žrtve Domovinskoga rata. Po dolasku u Vukovar, svećenike hodočasnike pozdravit će đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić i vukovarski gvardijan fra Gordan Propadalo. U Pastoralnom centru sv. Bone pogledat će dokumentarni film o stradanju Vukovara tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. Euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Sv. Filipa i Jakova predvodit će i uputiti homiliju kardinal Josip Bozanić (11 sati). Nakon misnoga slavlja hodočasnici će pohoditi Spomen-dom Ovčara i pomoliti se na stratištu, a zatim će na Memorijalnome groblju žrtava Domovinskoga rata nadbiskup Srakić predvoditi službu Riječi (14,30 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Tomislav Rubić

popodne - Davor Marković

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙