FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Legalizacija gay brankova u Francuskoj mogla bi utjecati na posvajanje ruske djece

Autor: mtro
MOSKVA, 26. travnja 2013. (Hina/AFP) - Rusija bi mogla razmotriti sporazume o usvajanju sa zemljama koje su legalizirale istospolne brakove, najavio je u petak predsjednik Vladimir Putin, tri dana nakon što je u Francuskoj donesena odluka o legalizaciji brakova među osoba istog spola.

"Držim da moramo uvesti promjene", rekao je Putin na susretu s ruskim zastupnicima u rezidenciji Novo-Ogarevo, u predgrađu Moskve.

"Moramo reagirati na zbivanja oko nas. Poštujemo naše partnere, ali tražimo da oni poštuju naše kulturne tradicije, naše etičke, zakonodavne i moralne norme", dodao je, prenose ruske agencije.

Putin je odgovarao na pitanje jedne zastupnice iz područja Kalinjingrada koja je izričito spomenula slučaj Francuske. Zastupnica je predložila da se razmisli o amandmanima na francusko-ruski sporazum o usvajanju djece, kako bi se izbjegla mogućnost da rusku djecu usvoje homoseksualni parovi.

Francuski parlament u utorak je legalizirao brakove između osoba istog spola i njihovo usvajanje djece. Francuska je postala 14. zemlja svijeta koja je legalizirala homoseksualne brakove.

Ruske vlasti su nekoliko puta istaknule da priznavanje homoseksualnih brakova smanjuje izglede državljanima tih zemalja mogućnost usvajanja ruske djece.

(Hina) xtm ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙