FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 27. travnja

Autor: agrb
ZAGREB, 26. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 27. travnja:

PULA - Damir Kajin, kandidat za istarskog župana koalicije SDP-HSLS-HSU-SDSS i Peđa Grbin, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Pule, te Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o prometnoj infrastrukturi u Istri. Kajin i Grbin na tržnici će družiti s građanima (9 sati, sjedište SDP-a, Divkovićeva 3).

SENJ - Nakon održanog izbornog zbora za Županijsko vijeće i sjednice predsjedništva Hrvatske stranke prava Ličko-senjske županije ta će stranka održati konferenciju za novinare o rezultatima izbora za EU parlament, predstojećim lokalnim izborima i izlasku stranke na svim razinama, te o programu stranke. Na konferenciji će biti i Ruža Tomašić, saborska zastupnica i predsjednica stranke (10 sati, hotelu "Hacienda" u mjestu Sv. Juraj-Rača kod Senja).

DUBROVNIK - Inicijativa "Srđ je naš" održat će konferenciju za novinare u povodu prvog referenduma na zahtjev građana u Republici Hrvatskoj, koji će se održati u nedjelju (9 sati, Luka Gruž, parking za autobuse kraj Konzuma).

UMAG - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović otvorit će manifestaciju "Umag sajam", u sklopu kojega će se održati treći sajam sporta i slobodnog vremena "Umag sport" i šesnaesti sajam cvijeća "Umag floria" (11 sati, Nova Obala).

VARAŽDIN - Potpredsjednik vlade Neven Mimica podijelit će Certifikate poljoprivrednim proizvođačima, koji se dodjeljuju osmu godinu zaredom onima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskoj tržnici. Certifikat je dokaz da poljoprivredni proizvodi, koje zakupci prodaju tržnici, su isključivo proizvodi domaće proizvodnje od samih zakupaca, a ove godine zabilježen je rekordni broj certificiranih proizvođača, njih 87 (10 sati, Varaždinski plac, A. Šenoe 12).

GUDOVEC - U organizaciji Udruženja antifašističkih boraca i antifašista Grada Bjelovara i Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Bjelovara održat će se parastos i polaganje vijenaca prvim žrtvama ustaškog režima (10 sati). Istog dana u Grubišnom polju, u 13 sati održat će se parastos u crkvi sv. Georgija, nakon čega će se, u 14 sati polagati vijenci i odati počast kraj zgrade nekadašnjeg željezničkog kolodvora svima onima koji su sa te stanice prisilno odvedeni put kompleksa logora Gospić-Jadovno-Pag.

ČAKOVEC - Vojni biskup Juraj Jezerinac predvodit će svečano misno slavlje proslave državnog spomendana Zrinskih i Frankopana. Na misi će se, uz predstavnike Međimurske županije, koja obilježava 20. obljetnicu osnutka, Grada Čakovca, Matice hrvatske i Družbe Braća hrvatskoga zmaja te članove drugih izaslanstava i brojne vjernike, okupiti i članovi povijesnih postrojbi iz Hrvatske i inozemstva koji će održati već tradicionalnu smotru u čast spomendana Zrinskih i Frankopana. Nakon mise uslijedit će prigodni program na Trgu Republike, gdje će novoimenovanim počasnim članovima Zrinske garde Čakovec, među kojima je i biskup Jezerinac, biti uručene prigodne povelje (10 sati, Crkva sv. Nikole biskupa).

ZAGREB - Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, a uz potporu zagrebačkog Kaptola, prvi put u Hrvatskoj organizira blagoslov kućnih ljubimaca te poziva građane da dođu sa svojim kućnim ljubimcima na to jedinstveno događanje (17 sati, zagrebački park Maksimir, velika pozornica).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Davor Marković

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙