FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bijeli štrajk slovenskih policajaca poslijepodne nije usporavao granični promet

Autor: amat
ZAGREB, 26. travnja 2013. (Hina) - Unatoč bijelom štrajku slovenskih policajaca na graničnim prijelazima s tom zemljom do 16 sati nisu uočene veće gužve, doznaje se u MUP-u.

"Promet je zasada uobičajen, nema gužvi, izuzev manjih čekanja na graničnom prijelazu Harmica gdje policija susjedne države provodi nešto temeljitiju kontrolu", izjavila je glasnogovornica hrvatskog Ravnateljstva policije Jelena Bikić iza 16 sati.

Slovenski sindikat policije ranije je najavio da se zbog bijelog štrajka, koji bi mogao potrajati do početka svibnja, od petka popodne na graničnim prijelazima sa Slovenijom mogu očekivati zastoji.

Zbog namjera vlade da smanji sredstva za plaće policajaca u okviru rezova za javni sektor u ovoj godini, policijski sindikat izvodi štrajkaške aktivnosti od siječnja, a danas ih je zaoštrio na graničnim prijelazima s Hrvatskom.

Očekuje se da bi bijeli štrajk policajaca na granici, koji podrazumijeva usporenu proceduru pregleda isprava i dokumenata, mogao potrajati do 5. svibnja, jer sindikat ne očekuje da će prije toga doći do dogovora s vladom u okviru pregovora koji se nastavljaju.

Slovenski policijski sindikat naveo je da će svoje štrajkaške aktivnosti i kontrolu putnika i vozila na granici s Hrvatskom idućih dana prilagođavati ovisno o pregovorima s vladom te da će nastojati da štrajk ne izaziva nezadovoljstvo vozača, odnosno putnika.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙