FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miljenić se nada da će u slučaju Marić "sve dobro završiti"

Autor: Andrej Matijašević, Aleksandar Španić
ZAGREB, 26. travnja 2013. (Hina) - Ministar pravosuđa Orsat Miljenić danas nije želio komentirati mogućnost da se hrvatskog branitelja Veljka Marića, pravomoćno osuđenog u Srbiji za ratni zločin, premjesti na izdržavanje 12-godišnje kazne u Hrvatsku, dodajući tek da se nada da će "sve dobro završiti".

"To je predmet na kojem inzistiramo preko godinu dana i ja vam detalje neću govoriti, jer se radi o procesu koji traje i nadam da će dobro završiti", izjavio je Miljenić zamoljen da komentira kontakte ministarstava Hrvatske i Srbije oko "slučaja Marić".

Na novinarski pitanje može li iznijeti neki detalj oko cijelog slučaja Miljenić je kazao da u taj kao ni u jedan konkretan predmet neće ulaziti "zato jer su ljudske sudbine u pitanju".

"Svi moramo raditi što je nabolje moguće da bi rješenje bilo što bolje", poručio je ministar koji je danas sudjelovao na GONG-ovoj konferenciji "Pravo na dobru upravu u hrvatskoj praksi".

Marićev beogradski odvjetnik Đorđe Dozet jučer je Hini izjavio da između resornih ministarstva Srbije i Hrvatske postoji komunikacija čiji bi cilj i ishod trebala biti suglasnost da se Marića premjesti u Hrvatsku na izdržavanje kazne i da se okončaju postupci protiv njega koje vodi srbijansko pravosuđe.

Informaciju je neslužbeno potvrdilo i hrvatsko ministarstvo pravosuđa u kojem se doznaje da u kontaktima sa srbijanskom stranom opetovano povlače pitanje Veljka Marića, odnosno izdržavanja kazne u Hrvatskoj.

Posljednja takva komunikacija bila je prije mjesec dana, kad je ministar Miljenić pisao srbijanskom kolegi, ponavljajući taj zahtjev, no hrvatsko ministarstvo pravosuđa još nije dobilo nikakav odgovor.

(Hina) xaš/xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙