FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 26. travnja

Autor: trub
ZAGREB, 26. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 26. travnja.

UMAG - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović predat će ključeve stanarima koji su kupili stanove u POS-ovoj zgradi u Komuneli Potok (9 sati, Ulica 154. brigade Hrvatske vojske br.1). U poslijepodnevnim satima Josipović će se u varaždinskoj općini Maruševec susresti s čelnicima te općine (14 sati, Maruševec 6), te u 15,10 sati posjetiti Srednju školu Maruševec i Adventističko teološko visoko učilište (Maruševec 82).

ZAGREB - Nastavak osme sjednice Hrvatskoga sabora (10 sati, Trg sv. Marka 6). Hrvatski sabor će, na kraju ovotjednog zasjedanja, glasovati o zakonskim prijedlozima, raspravljenima na aktualnoj sjednici. Nakon toga zastupnici bi trebali otići na trotjednu stanku, a zasjedanje nastaviti nakon predstojećih lokalnih izbora. U proteklom razdoblju Sabor je, uz ostalo, raspravio izmjene Zakona o zaštiti potrošača, te Zakon o informiranju potrošača o hrani, prema kojemu bi od 1. srpnja hrvatski potrošači imali pravo na točnu i potpunu informaciju o hrani koju kupuju. Zastupnici su raspravili i izmjene Zakona o kaznenom postupku, zakonske prijedloge o vodama te vodi za ljudsku potrošnju.

ZAGREB - Svečano obilježavanje međunarodnog Dana zaštite na radu, u organizaciji Nacionalnog vijeća za zaštitu na radu. Tom prigodom ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić uručit će priznanje za životno postignuće u zaštiti života i zdravlja radnika na radu te unapređenje sustava zaštite na radu za 2012. Također će biti predstavljene teze za izradu Nacrta prijedloga Zakona o zaštiti na radu na osnovu provedene procjene učinaka propisa nakon čega će biti otvorena rasprava za pitanja zainteresiranih sudionika (11 sati, kino-dvorana Gospodarskog kluba, pri Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78).

NOVI MAROF - Hrvatska demokratska zajednica Novog Marofa proslavit će svoju 23. obljetnicu (20 sati, Dom kulture "Ivan Rabuzin"), a prije početka obilježavanja obljetnice, u 19,50 sati, predsjednik stranke Tomislav Karamarko dat će izjavu za novinare.

ZAGREB - Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati, Matica hrvatskih sindikata, Hrvatska udruga sindikata i Udruga radničkih sindikata Hrvatske najavit će na konferenciji za novinare prosvjed na međunarodni praznik rada, 1. svibnja (10,30 sati, Radnički dom, Trg kralja Petra Krešimira IV. br. 2, dvorana 427/IV. kat).

ZAGREB - Kako bi predstavio alat za nezavisnu ocjenu i poboljšanje rada institucija, GONG organizira konferenciju "Pravo na dobru upravu u hrvatskoj praksi", na kojoj će se predstaviti rezultati Indeksa dobrog upravljanja u Hrvatskoj – DUH, što ga je osmislio Istraživački centar te udruge u suradnji s Institutom za javne financije. Priznanja najuspješnijim institucijama će dodijeliti Jurica Malčić, bivši pučki pravobranitelj i član Vijeća GONG-a (od 9 do 17,30 sati, hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca održat će konferenciju za novinare na temu "Sinergija privatnog i javnog zdravstva za kvalitetni zdravstveni sustav", o tome kako ulaganje u zdravlje treba biti temeljna investicijska strategija svakog pojedinca i svakog društva te kako je stvaranje sve dužih lista čekanja jedan je od glavnih razloga zašto je sinergija privatnog i javnog zdravstva nužna (11 sati, Hrvatska udruga poslodavaca, Pavla Hatza 12).

VINKOVCI - Udruga ratnih veterana 2. bojne 3. A brigade ZNG-a "Kune" i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, područni ured Vukovar predstavit će monografiju "3. gardijska brigada Hrvatske vojske Kune", što je edicija monografija vojno-redarstvenih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske iz Domovinskog rata 1991.-1996." (11 sati, Velika vijećnica županijske skupštine, Glagoljaška 27).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Davor Marković

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙