FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 25. travnja

Autor: trub
ZAGREB, 25. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 25. travnja.

UMAG - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović nazočit će na središnjoj svečanosti konferencije Microsoft WinDays, u okviru koje se predstavljaju najnovije tehnologije te razmjenjuje znanja i iskustva istaknutih stručnjaka iz područja tehnologije i poslovanja. Predviđeno je i Josipovićevo obraćanje okupljenima (17,15 sati, Hotel Melia Coral).

ZAGREB - Nastavak osme sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Sabor sjednicu nastavlja raspravom o Strategiji razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. kojom se želi postići da Hrvatska uđe u društvo 20 vodećih turističkih destinacija po svojoj konkurentnosti. Kroz provedbu Strategije želi se povećati trenutni udio hotelskog smještaja u ukupnim kapacitetima s 13 na 18 posto, podići kvaliteta obiteljskog i smještaja u kampovima, stvoriti nove proizvode, povećati ukupnu turističku potrošnju sa 7,3 milijarde (koliko ona danas iznosi) na 14,3 milijarde eura do 2020.

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu su, među ostalim, konačni prijedlozi izmjena Zakona o trgovačkim društvima i Zakona o kulturnim vijećima, te prijedlozi strategije upravljanja i raspolaganja imovinom u vlasništvu RH od 2013. do 2017. godine i nacionalnog programa zaštite i promicanja ljudskih prava od 2013. do 2016. godine. Vlada bi trebala donijeti i više uredbi, među kojima i one o visini minimalne plaće, te o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja, kao i izmjene uredbi o uvjetima davanja koncesija za gospodarsko korištenje voda te o Glavnom tajništvu Vlade. Očekuje se i odluka o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor članova predstavničkih tijela općina, gradova i županija, kao i za neposredni izbor općinskih načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika. Na dnevnom redu je i Godišnje izvješće o izvozu i uvozu robe vojne namjene i nevojnih ubojnih sredstava za komercijalne svrhe za 2012. godinu.

ZAGREB - Sindikat radnika INE i društava INE, Sindikat naftnog gospodarstva, Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske i Udruge branitelja iz INE prosvjedovat će na Trgu sv. Marka kako bi upozorili na nužnost očuvanja i opstanka te kompanije. Od Vlade će zatražiti da se jasno odredi prema upravljanju tom kompanijom, razvojnoj politici, zaštiti strateških nacionalnih interesa i energetske neovisnosti te namjeri za otpuštanjem i izdvajanjem poslova i radnika, kao i nedovoljnom investiranju u modernizaciju i razvojne projekte (11 sati).

ZAGREB - Uoči Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, održat će se rasprava "Uspješne žene s invaliditetom u svijetu rada – ima li ih u Republici Hrvatskoj?", u kojoj će žene s različitim vrstama oštećenja govoriti o preprekama na koje su nailazile da bi ostvarile pravo na rad, kako su ih prevladale, koji su problemi s kojima se i dalje suočavaju i kako su se stvari promijenile u odnosu na vrijeme kad su počinjale. Raspravu organizira pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj, Hrvatska, Mrežom žena s invaliditetom Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i Mrežom slijepih žena Hrvatskog saveza slijepih (od 11 do 13 sati, dvorana Ban Jelačić, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - U povodu objave rezultata istraživanja u kojem je više od 1700 roditelja djece predškolske dobi progovorilo o tome kako doista žive i vide roditeljstvo u suvremenoj Hrvatskoj, održat će se Nacionalna konferencija o podršci roditeljima djece predškolske dobi, na kojoj će sudjelovati stručnjaci i donositelji odluka koji preporuke iz istraživanja mogu pretočiti u odluke u korist roditelja i djece (11 sati, hotel Four Points by Sheraton Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9).

ZAGREB - Na dnevnom redu šeste sjednice Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije bit će, među ostalim, ovjera mandata novoimenovanim članovima tog vijeća od strane novinara i drugih zaposlenika koji kreativno sudjeluju u stvaranju programa HRT-a, te ždrijeb u vezi trajanja njihovog mandata od dvije i četiri godine. Bit će riječi i o dokumentarnom programu Hrvatske televizije i Hrvatskoga radija (10 sati, HRT, soba 107, objekt B30, I. kat, Prisavlje 3).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙