FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sberbank u Zagrebu otvorila prvu novouređenu poslovnicu

Autor: tper
ZAGREB, 24. travnja 2013. (Hina) - Sberbank d.d. danas je u Zagrebu otvorila prvu poslovnicu koja je u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije.

Ruska Sberbank najveća je ruska banka, početkom prošle godine okončala je akviziciju austrijske Volksbank International, uključujući i Volksbank u Hrvatskoj.

Sberbank u Hrvatskoj i regiji srednje i istočne Europe želi stvoriti snažnu i inovativnu banku te pouzdanog partnera, a otvaranje rebrendirane poslovnice je prvi korak u tom smjeru, kazao je zamjenik predsjednika Uprave Sberbank Sergej Gorkov.

U banci najavljuju kako će od svibnja do srpnja biti otvorene poslovnice preuređene po Sberbank standardima na dalmatinskoj obali, a do kraja godine planiraju završiti proces rebrandinga na razini cjelokupne poslovne mreže.

Predsjednica Uprave Sberbanke u Hrvatskoj Andrea Kovacs-Woehry ističe kako su u prošloj godini ponajviše bili usredotočeni na proces usklađivanja svojih internih procesa s procesima implementiranim u matičnoj banci, ali i kako su napravili nekoliko značajnih koraka u procesu razvoja i daljnjeg jačanja poslovanja s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetnicima.

U idućem razdoblju u banci se planiraju još snažnije usredotočiti na unapređenje ponude u segmentu poslovanja s pravnim osobama i građanima, istovremeno nastojeći svojim klijentima pružiti podršku u jačanju suradnje i razvoju poslovnih odnosa s tržištima Ruske Federacije i zemalja Zajednice Nezavisnih Država.

"Poslovanje s Rusijom - iskustva iz prakse" bio je i naziv panel diskusije održane u okviru obilježavanje otvaranja prve novouređene poslovnice Sberbank, a na kojoj su sudjelovali i predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi, starija izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, zamjenik direktora Odjela za međunarodni razvoj poslovanja pravnih osoba u Sberbank Rusija Alexandr Titov te predsjednik Poslovnog vijeća za gospodarsku suradnju s Ruskom Federacijom Milan Stojanović.

Velike se kompanije trebaju okrenuti tržištima velikog rasta, a takva su trenutno Rusija i Turska, istaknuto je na skupu uz napomenu kako rusko tržište treba razumjeti i kako to tržište traži kvalitetu.

Puljić je podsjetila kako je Agrokor već imao ozbiljne pokušaje investiranja u Rusiju, gotovo do kraja bio u utrci za jedan maloprodajni lanac u Sankt Petersburgu, zanimala ih je industrija sladoleda i poljoprivreda, a te priče još nisu gotove.

Atlantic grupa je, kaže Tedeschi, na ruskom tržištu prisutna s dječjom hranom, prepoznatljivi su im brendovi na tom tržištu Argeta, Donat MG, C vitamin, a najavljuje kako uskoro idu i s Cedevitom.

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu, posluje putem 31 poslovnice u 22 grada.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙