FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maraton za hrvatske branitelje Dubrovnik-Split

Autor: hspa
DUBROVNIK, 24. travnja 2013. (Hina) - U povodu 22. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade Hrvatske vojske, udruga veterana te brigade, uz potporu Zajednice udruga Hvidre Dubrovačko-neretvanske županije, za nestale i poginule branitelje - strane dragovoljce koji su se borili u Hrvatskoj vojsci organizirala je maraton koji je danas iz Dubrovnika krenuo prema Splitu.

Maraton se sastoji od pet etapa, a krenuo je danas sa Straduna. Do njegova završetka, koji se očekuje u nedjelju, 28. travnja u vojarni Dračevcu u Splitu, maratonci će proći kroz Ploče, Makarsku i Split, gdje će se i održati proslava 22. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade.

Maraton se trči u spomen na branitelje Thomasa Crowleyja, koji je poginuo u dubrovačkom zaleđu, te Fernada Delucchija, Alejandra Nestora Patrona i Branka Andreasa Pilsena, koji su nestali u akciji u moru kod Šipana 23. listopada 1991.

Maraton trče hrvatski dragovoljci i invalidi Domovinskog rata Robert Kasumović iz Osijeka, Nikola Kovač iz Đakova, Elvir Rakipović iz Osijeka te Duško Štrbac i Mladen Hodak iz Zagreba.

(Hina) xddub ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙