FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brođani predali pet puta više oružja nego u istom razdoblju lani

Autor: mvrk
SLAVONSKI BROD, 22. travnja 2013. (Hina) - Stanovnici Brodsko-posavske županije u prva tri mjeseca ove godine predali su u akciji "Manje oružja – manje tragedija" pet puta više oružja za koje ne posjeduju dozvolu u odnosu prema istom razdoblju prošle godine.

"Građani su policiji dragovoljno predali 652 komada vatrenog oružja iz kategorije 'A' i 'B' u koje se ubraja razno automatsko, rasprskavajuće, dugo i kratko oružje. Također su predali i 14.930 komada raznog streljiva za dugo i kratko oružje te 16,8 kilograma eksploziva. U prva tri mjeseca prošle godine građani su policiji predali 128 komada vatrenog oružja iz tih kategorija. Tada je predano i 12.428 komada raznog streljiva za dugo i kratko oružje", rekla je danas glasnogovornica brodsko-posavske Policijske uprave Kata Nuić.

Podsjetila je da akcija i dalje traje te da građani vremenski neograničeno dragovoljno mogu predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha od ikakve kazne.

"Potrebno je samo pozvati broj 192, nakon čega će policija radi sigurnosnih razloga doći na dogovoreno mjesto i preuzeti oružje. U dobrovoljnoj predaji oružja sudjelovalo je nekoliko stotina građana, a znatna količina oružja prikupljena je i na osnovi dojava o pronalasku odbačenog oružja", istaknula je Kata Nuić i dodala da je među prikupljenim oružjem oko 50 posto ručnih bombe i mina.

Brodsko-posavska Policijska uprava već je počela razgovore s braniteljskim udrugama kako bi potaknula što više vlasnika oružja koje se ne može posjedovati legalno da ga dragovoljno predaju policiji.

(Hina) xmvrk ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙