FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija u Slavonskome Brodu u biciklističkoj ophodnji

Autor: mvrk
SLAVONSKI BROD, 22. travnja 2013. (Hina) - Načelnik brodsko-posavske Policijske uprave Ante Zovak i gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara predstavili su danas na konferenciji za novinare zajednički projekt policijskih biciklističkih ophodnja.

"Nažalost, ne možemo se pohvaliti brojem biciklističkih staza. Na tome svakako moramo poraditi jer uz građane koji se biciklom koriste za svakodnevni prijevoz u Slavonskom Brodu sve je više onih koji se biciklizmom bave za sportske i rekreativne svrhe. U centru grada glavno ograničenje su uske ulice", rekao je Duspara.

Slavonski Brod u tom je projektu sudjelovao s 12.000 kuna kojima su kupljena tri bicikla i popratna opreme potrebna za policijsku biciklističku ophodnju.

Tročlana biciklistička ophodnja danas je već prošla gradskim središtem i područjem rekreacijske zone Vijuš-Poloj. Policijske biciklističke ophodnje već imaju primorska mjesta, a načelnik Zovak istaknuo je da su policajci tako dostupniji građanima.

"Svaki policajac, pa i ovi na biciklima, može kažnjavati. Međutim, glavni cilj je preventivno djelovanje", rekao je Zovak podsjećajući da samo pet do šest posto sudionika u prometu biva kažnjeno zbog kršenja propisa.

Slavonskobrodski policajci na biciklima sljedećih će tjedana s učenicima osnovnih i srednjih škola održati i edukativne radionice o sigurnoj vožnji.

Edukacija će se održati na cesti Vijuš-Poloj od 10 do 11 sati i od 18 do 19 sati, otvorenog je tipa i mogu joj se pridružiti svi zainteresirani građani.

(Hina) xmvrk ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙