FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb pobjednik Kupa košarke u kolicima

Autor: rsal
VARAŽDIN, 21. travnja 2013. (Hina) - Momčad Zagreba pobjednik je VI. Hrvatskog kupa košarke u kolicima održanog danas u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu.

U finalu su pobijedili Vukove iz Zagreba rezultatom 79:57. U utakmici za treće mjesto košarkaši Slavonskog Broda pobijedili su momčad Vodice, dok je posljednje peto mjesto na turniru pripalo domaćinu KKI Varaždin.

Predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima Ivica Vujica izrazio je zadovoljstvo turnirom budući da je nastupilo pet momčadi, najviše dosada, ističući da iako se košarka u kolicima razvija u drugim sredinama, najviše momčadi i najkvalitetnije još uvijek dolaze iz Zagreba.

Na svečanosti otvorenja turnira bio je i ministar branitelja Predrag Matić. Pozdravljajući sportaše izrazio im je divljenje uz poruku da su zapreke i barijere samo u glavama, a nikako ne u tjelesnim sposobnostima. Matić je obećao i daljnju pomoć u nabavci posebnih kolica za igranje košarke. Nakon što je u protekloj godini ministarstvo doniralo 550 tisuća kuna, pomoć je obećana i za iduću godinu. Matić je ujedno uputio kritiku zbog slabije medijske praćenosti ovog sporta.

(Hina) xskal yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙