FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanja Bilač potpisala Kodeks za Marjan

Autor: pgas
SPLIT, 20. travnja 2013. (Hina) - Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Splita danas je u splitskom Društvu Marjan potpisala Kodeks za Marjan kojim se traži sprječavanje daljnje devastacije zaštićenog područja Park šume Marjan.

Riječ je o dokumentu od 25 točaka koji je sačinilo vodstvo tog Društva i proslijedlilo ga svim kandidatima za splitskog gradonačelnika da se o njemu očituju i iznesu svoja stajališta.

Sanja Bilač je prva kandidatkinja koja je potpisom tog dokumenta poduprla njegov sadržaj.

Tajnik društva Marjan Srđan Mladinić je rekao kako će to društvo na Dan Marjana 12. svibnja ove godine izvjestiti javnost o reakcijama gradonačelničkih kandidata na ovaj Kodeks.

Kodeksom se zahtijeva da se na cjelokupnom prostoru Park šume Marjan zabrani izgradnja novih građevina. "Zahtijevamo da se sve građevine unutar zaštićenog područja Park šume Marjan evidentiraju, fotografiraju i da se izvrši provjera usklađenosti tih građevina s građevinskim dozvolama, te da se utvrdi njihova namjena i korištenje, kako sadašnja tako i buduća", navodi se u Kodeksu.

Također se traži izrada programa sanacije devastiranih prostora, posebno obale i neplanske izgradnje.

"Zahtijevamo da Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan pisanim putem obavijesti sve vlasnike zemljišta da se njihovo zemljište nalazi unutar zaštićenog područja Park šume Marjan za koji vrijede posebne mjere zaštite, očuvanja, unaprjeđenja i korištenja zaštićenog područja", stoji u Kodeksu.

Sanja Bilač je također potpisala i posebnu Promemoriju kojom se, kako je navedeno, obvezuju svi članovi Nezavisne liste "Sanja Bilač i Mladi Splita" koji budu izabrani u Gradsko vijeće na provedbu Kodeksa za Marjan.

"Od Društva Marjan tražimo najmanje jednom godišnje izvješće o provedbi potpisanih zahtjeva, detaljno izvješće stanja na terenu, javnu objavu podataka o postignutim rezultatima te eventualne zapreke u provedbi zahtjeva", naglašava se u Promemoriji. Također se traži da Park šuma Marjan bude najmanje jednom godišnje točka dnevnog reda sjednice splitskog Gradskog vijeća.

(Hina) xpgas yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙