FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bolt potvrdio nastup na mitingu Dijamantne lige u Londonu

Autor: sbil
LONDON, 17. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Jamajćanski sprinter i svjetski rekorder Usain Bolt potvrdio je da se vraća u London i da će nastupiti na mitingu Dijamantne lige koji će se održati na Olimpijskom stadionu gdje je osvojio tri zlatne medalje prošle godine.

Jamajćanski atletičar predvodit će na mitingu, kojim će se od 26. do 28. srpnja obilježiti godišnjica od početka olimpijskih igara, 29 osvajača olimpijskih medalja među kojima je 12 "zlatnih" i četiri vlasnika svjetskih rekorda. Među sudionicima tog mitinga bit će i britanska zlatna sedmobojka Jessica Ennis i dvostruki olimpijski pobjednik Mo Farah.

Bolt će nastupiti u utrkama na 100m i u štafeti 4x100m, a to će mu ujedno biti i zadnje pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se u kolovozu održava u Moskvi.

Osim nastupa na Olimpijskim igrama ovo će mu biti prvo natjecanje od 2009. u Velikoj Britaniji koju je Bolt izbjegavao zbog britanskih poreznih zakona koji bi mu oduzeli dio nagrada.

Kako je u Velikoj Britaniji na snazi izuzimanje "ne-rezidenata" iz tih poreznih zakona Bolt je sretan što će sudjelovati na ovom sportskom događaju.

"Sretan sam što se vraćam u Veliku Britaniju, posebno jer je to godinu dana nakon što sam na olimpijskom stadionu osvojio tri zlatne medalje", kazao je Bolt.

Bolt je osvojio zlatne medalje u utrkama na 100m, 200m i u štafeti 4x100m s kojom je postavio novi svjetski rekord.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙