FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maldini: Klubovi moraju uložiti novac, nema drugog načina

Autor: imli
MILANO, 17. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Legendarni branič AC Milana Paolo Maldini (44) izjavio je da je talijanskim nogometnim klubovima potrebno više novca kako bi mogli konkurirati ostalim europskim momčadima u borbi za Ligu prvaka.

"Da bi se ravnopravno borili sa velikim europskim momčadima morate uložiti novac, nema drugog načina. To se najbolje vidjelo u nedavnom dvoboju Juventusa i Bayerna. Juve je veliki klub, posebno u talijanskim okvirima, ali u susretima protiv Bayerna vidjela se razlika u kvaliteti, Juventusu treba još barem dva ili tri vrhunska igrača", kazao je Maldini, koji je sa Milanom pet puta bio prvak Europe.

Niti jedan talijanski klub nije ušao u polufinale Lige prvaka od 2010., kada je Inter, predvođen trenerom Joseom Mourinhom, osvojio europsku krunu.

"Jedina prednost nedostatka novca je ta što su klubovi prisiljeni osloniti se na vlastite omladinske škole. U Milanu imate 20-godišnjake Stephana El Shaarawyja i Mattiju De Sciglija, koji bi, da nije ponestalo novca, još uvijek bili na klupi za pričuve", smatra Maldini, koji je cijelu 25-godišnju igračku karijeru proveo u Milanu, a za reprezentaciju Italije skupio je 126 nastupa. Karijeru je okončao 2009., u dobi od 41. godine.

"U 90-tima imali smo sedam velikih klubova, Milan, Inter, Juventus, Parmu, Lazio, Romu, Fiorentinu. No, neki su zbog nerazumnog trošenja novca završili u stečaju, poput Parme i Lazija. Moratti i Berlusconi su puno investirali u Inter i AC Milan, i oni još preživljaju, ali i njima je sve teže. Također, veliki je problem što imamo vrlo stare i nekomforne stadione. Moramo učiti od liga koje zarađuju, jer u talijanskom nogometu svi gube novac, a to je suludo", ističe Maldini u intervjuu za novinsku agenciju Reuters.

Maldini je spomenuo i problem pravne države. "Ako se prošećete oko stadiona San Siro i dalje može vidjeti ljude koji prodaju krivotvorene klupske dresove, majice i slično. Tako je bilo kad sam počeo profesionalnu karijeru 1985. godine, a tako je i sada. Klubovi na tome gube novac i to se ne smije dozvoliti", zaključio je Maldini.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙