FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović i kralj Gustaf o gospodarskoj suradnji

Autor: vmrs
ZAGREB, 16. travnja 2013. (Hina) - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović sastao se u utorak u Banskim dvorima sa švedskim kraljem Carlom XVI. Gustafom i kraljicom Silviom te s njima razgovarao o skorom hrvatskom ulasku u Europsku uniju kao o prilici za produbljivanje gospodarskih odnosa dviju zemalja, priopćeno je iz vlade.

Kralj Carl XVI. Gustaf i kraljica Silvia izrazili su zadovoljstvo što su ponovno u Hrvatskoj, a predsjednik vlade koji se ranije danas sastao s predsjednikom tvrtke Ericsson, naglasio je da je suradnja Ericssona i Nikole Tesle uspješan primjer dobre suradnje dviju zemalja.

Skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja ove godine dodatna je mogućnost za produbljivanje i intenziviranje gospodarske suradnje između dviju zemalja, zaključeno je na sastanku. Razgovarali su i o turizmu kao važnoj gospodarskoj grani te o zaštiti obale, čemu je Hrvatska predana, kao i zaštiti prirode općenito, kaže se u priopćenju.

Sastanku su nazočili i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ministar vanjskih poslova Kraljevine Švedske Carl Bildt te ministrica okoliša Kraljevine Švedske Lena Ek.

(Hina) xvm/xpp ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙