FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 14. travnja

Autor: aspa
ZAGREB, 13. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju 14. travnja:

ZAGREB - U Hrvatskoj će od sedam sati biti otvorena birališta na kojima će birači glasovati za izbor 12 članova u Europski parlament (EP) koji će Hrvatsku u tom tijelu predstavljati od ulaska Hrvatske u Europsku uniju, 1. srpnja do redovitih izbora za članove EP-a na razini cijele Unije iduće godine. Na izborima mogu sudjelovati svi hrvatski državljani s pravom glasa, ali i državljani drugih članica Unije s prebivalištem u Hrvatskoj ako su pravovremeno zatražili upis u popis birača. Cijela Hrvatska jedna je izborna jedinica, a birači mogu birati između 12 kandidata s 28 kandidacijskih lista - 27 stranačkih i jedne liste skupine birača. Od stranačkih lista samostalnih je 19, a osam koalicijskih. Pravo glasa ima 3.738.708 birača s prebivalištem u Hrvatskoj i 2.243 njih bez prebivališta u Hrvatskoj, što je 763.814 birača manje nego na europskom referendumu u siječnju prošle godine. Državno izborno povjerenstvo izvjestiti će javnost te na svojoj službenoj internetskoj stranici priopćiti podatke o izlaznosti u 12 i 17 sati a prvi neslužbeni rezultati glasovanja trebali bi se objaviti na DIP-ovoj internetskoj stranici u 21,30 ili 22 sata. Prikupljeni podaci do 23,30 sati objaviti će se na konferenciji za novinare u 24 sata. Hina će izvješćivati iz izbornih stožera političkih stranaka.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović glasat će na izborima za Europski parlament na biračkom mjestu u Palmotićevoj 30 (u 11 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović glasovat će na izborima za Europski parlament na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Petar Zrinski (u 8,30 sati, Krajiška 9).

ZAGREB - Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova te predsjednica HNS-a Vesna Pusić glasovat će na izborima za Europski parlament na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Ivan Merz (u 10 sati, Račkoga 4).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko glasovat će na izborima za Europski parlament na biračkom mjestu u Mjesnom odboru Središće (u 9 sati, Ivana Šibla 8).

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko glasovat će na izborima za zastupnike za Europski parlament na biračkom mjestu u Sedmoj gimnaziji (u 10 sati, Križanićeva 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Vesna Krbot Nejašmić

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙