FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak 12. travnja

Autor: jnah
ZAGREB, 12. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak 12. travnja:

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Velika sabornica, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović obići će u povodu Otvorenog dana laboratorije Kemijskog odsjeka na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (11 sati, Horvatovac 102a).

ZAGREB - Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstve će raspravljati o zahtjevu za davanje odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika Darka Milinovića te o početku obnašanja zastupničke dužnosti zastupnika Davora Miličevića (9 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića).

ZAGREB - Seminar o drugoj bolonjskoj razini, kojega Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta organizira u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, a u okviru hrvatsko-irskog supredsjedanja Skupinom za praćenje Bolonjskog procesa u Europskom prostoru visokog obrazovanja (Bologna Follow-up Group). Na konferenciji ministara obrazovanja, održanoj u Bukureštu 2012. godine, naglašava se da su kvalitetni programi druge bolonjske razine preduvjet za uspješno povezivanje podučavanja, učenja i istraživanja u europskom prostoru visokog obrazovanja (9,30 sati, MZOS, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Ministarstvo uprave i HR4HR-Centar izvrsnosti upravljanja ljudskim resursima, koji djeluje pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP), organiziraju Okrugli stol o unaprjeđenju sustava upravljanja ljudskim potencijalima u državnoj upravi. U tri bloka prezentacija predstavnik kompanije - korisnik IT rješenja i predstavnik IT-a iz Microsofta, Atlantic grupe, Oraclea, SAP Presalesa i Ericsson NT-a predstavit će rješenja upravljanja ljudskim potencijalima. O suradnji HUP-a i Ministarstva uprave govorit će ministar uprave Arsen Bauk i glavni direktor HUP-a Davor Majetić, (9,30 sati, prostorije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14).

VARAŽDIN - Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada, posjetit će Varaždinsku županiju gdje će razgovarati s novinarima (11,15 sati, Franjevački trg 4, ispred robne kuće City centar Varteks).

VUKOVAR - Obilježavanje "Spomen-dana žrtvama komunističkog terora u Vukovaru (12. travnja 1945.)" koje će se održati u crkvi sv. Filipa i Jakova i Pastoralnom centru "Sv. Bono", u Vukovaru (Samostanska 5). Polaganje vijenaca i molitva kod Spomen-križa u parku crkve sv. Filipa i Jakova je u 18 sati, a potom spomen misa u crkvi sv. Filipa i Jakova koju će predvoditi msgr. Josip Mrzljak, biskup varaždinski (18,30 sati). U 19 sati predviđeno je "Sjećanje na žrtve komunističkog terora" i predstavljanje knjige Josipa Jurčevića "Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina". U programu sudjeluju Mile Bogović, biskup gospičko-senjski i predsjednik Komisije za hrvatski martirologij HBK te autor prof. Jurčević.

PULA - Na vojnom poligonu "Rt Kamenjak" kod Pule završni prikaz vojne vježbe "ŠTIT-13", kojem će nazočiti ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić i zapovjednik HKoV-a general bojnik Dragutin Repinc. (10 sati). Vojna vježba "ŠTIT" najstarija je vježba u Oružanim snagama RH, a održava se devetnaestu godinu za redom. Riječ je o intergranskoj vojnoj vježbi, u kojoj sudjeluju postrojbe HKoV-a, HRZ i PZO, HRM, ZzP i MUP-a. U provedbi vježbe sudjeluje 650 pripadnika Oružanih snaga RH. (predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 8,30 sati na propusnu postaju "Dražice" Rt Kamenjak kod Pule, gdje je za sve zainteresirane predstavnike medija osiguran parking te prijevoz do mjesta provođenja vojne vježbe "ŠTIT-13").

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu završetka kampanje "Svaki propušteni poziv je propuštena prilika" Udruge "Hrabri telefon". Na konferenciji će govoriti Hana Hrpka, predsjednica Hrabrog telefona i Gordana Buljan Flander, voditeljica stručnih i znanstvenih programa Hrabrog telefona. Cilj kampanje bio je prikupiti sredstva za rad dvije istovremene telefonske linije Hrabrog telefona koje bi bile na raspolaganju djeci i roditeljima. U razdoblju od 21. studenog 2012. do 31. ožujka 2013. godine, tvrtke i građani su imali priliku poduprijeti napore Hrabrog telefona u osiguravanju pravodobne zaštite djece, slanjem SMS poruke HRABRI na 67101 (6,20 kn/sms) te putem on-line donacija na web stranici udruge www.hrabritelefon.hr. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati kampanje u koju su se uključile brojne pravne i privatne osobe, ali i novosti u radu udruge. Dječja savjetodavna linija dobiva novi, jedinstveni europski harmonizirani broj za dječje savjetodavne linije - 116 111 čime se Hrvatska pridružuje brojnim europskim zemljama koje su već uspostavile ovu uslugu.

ZAGREB - Predstavljanje nacrta Strategije stručnog usavršavanja Agencije za odgoj i obrazovanje 2014.-2020. izrađene u okviru druge komponente projekta " Poboljšanje kvalitete sustava stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika". Sudionicima će se obratiti Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO), Paul Roeders, voditelj projektnog tima, kao i drugi stručnjaci u ime projektnog tima i provoditelja projekta. Provedba ovog, 1,200,000 Eura vrijednoga projekta, financiranog od strane Europske unije, započela je u svibnju 2012. i trajat će do travnja 2014. godine. (10,15 do 12,45 sati, Kongresni centar FORUM Zagreb, Radnička cesta 50).

ZAGREB - Svečanost obilježavanja 20. obljetnice osnivanja i početka rada Zagrebačke županije u Republici Hrvatskoj koja će se u Hotelu International u Zagrebu (11 sati, Miramarska 24).

OMIŠ - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sa suradnicima boravit će, u službenome posjetu Omišu, gdje će u kongresnoj dvorani hotela „Plaža“ nazočiti svečanoj promociji nastavnika u zvanje nastavnika mentora ili nastavnika savjetnika, koju organizira Agencija za strukovno obrazovanje (11 sati). Kako se istodobno u Omišu održava i Državno i međunarodno natjecanje ugostiteljskih i turističkih škola (GASTRO 2013.), u sklopu kojega se prezentira i gastronomsko-turistička ponuda Grada Omiša i Splitsko-dalmatinske županije, ministar će obići štandove na kojima će najbolju turističku ponudu srednje Dalmacije predstaviti i djeca iz dječjih vrtića te učenici osnovnih i srednjih škola. (12 sati). (14 sati). Ministar će posjetiti i Judo klubu Omiš gdje će prezentirati projekt „Judo u škole“ koji se pokazao vrlo učinkovitim u sprječavanju nasilja, a koji će se od jeseni uvesti u novih 100 škola (15,15 sati).

ZAGREB - Prezentacija ekološke mreže "Natura 2000" na kojoj će uz ministra Zmajlovića sudjelovati i pomoćnik ministra Nenad Strizrep, ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Matija Franković te ostali stručnjaci koji su sudjelovali u razvoju projekta Natura 2000. (13 sati, Hrvatska gospodarska komora, Nova cesta 3-7).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙