FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

22,5 milijuna bespovratnih kuna za navodnjavanje opuzenskog zemljišta

Autor: hspa
DUBROVNIK, 11. travnja 2013. (Hina) - Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i gradonačelnik grada Opuzena Ivo Mihaljević potpisali su danas predugovore o korištenju 22,5 milijuna kuna vrijednog sustava navodnjavanja s korisnicima poljoprivrednog zemljišta na 310 hektara velikoj lokaciji Glog u Opuzenu.

Grad Opuzen je u konkurenciji nekoliko jedinica lokalne samouprave iz doline Neretve dobio putem Svjetske banke. bespovratnih 22,5 milijuna kuna od Globalnog fonda za zaštitu okoliša Za radove na sustavu navodnjavanja na dijelu na kojemu zemljište ima 234 korisnika izdana je lokacijska dozvola, a potvrda za glavni projekt očekuje se do kraja mjeseca. Radovi bi trebali biti gotovi do 30. lipnja 2014. godine.

Osim što će se urediti sustav navodnjavanja, korisnicima će troškovi održavanja i korištenja zemljišta biti znatno smanjeni jer će se za održavanje sustava morati izdvajati 2100 kuna po hektaru godišnje.

Župan dubrovačko-neretvanski kazao je kako županija po zakonu nadležna za sustave navodnjavanja radi na izgradnji ovakvih sustava na još nekoliko mjesta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i to u Konavlima, Župi dubrovačkoj, otoku Korčuli te jedan veliki sustav za cijelu dolinu Neretve.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙