FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suspenzija od 10 utakmica za rasizam

Autor: sbil
MANCHESTER, 10. travnja 2013. (Hina/Reuters) - UEFA planira uvesti strože sankcije u borbi protiv rasizma na nogometnim stadionima tako da bi igrače koji budu krivi za rasističko vrijeđanje kazni s deset utakmica neigranja, izjavio je glavni tajnik krovne europske nogometne organizacije Gianni Infantino.

Infantino je kazao i da će se uvesti djelomično zatvaranje stadiona nakon prvog incidenta u kojem navijači budu na rasnoj osnovi vrijeđali nogometaše, dok su za drugi prekršaj vezan za rasizam predviđene stroge financijske kazne.

Nove sankcije će se odnositi na sve utakmice u europskim natjecanjima.

"Moramo imati sankcije i one moraju imati zastrašujući učinak i mi predlažemo da ako neki igrač ili nogometni dužnsonik budu optuženi za rasizam da dobiju suspenziju od najmanje deset utakmica. Ako navijači nekog kluba budu proglašeni krivi za rasističko vrijeđanje, prva kazna će biti djelomično zatvaranje onog dijela stadiona s kojeg je dolazilo vrijeđanje. Za drugi takav prekršaj, uvodi se potpuno zatvaranje stadiona i minimalna novčana kazna u iznosu od 50.000 eura", izjavio je Infantino.

On je kazao i da će sucima biti dopušteno prekidanje utakmica ako čuju da navijači rasistički vrijeđaju igrače.

Glavni tajnik nije izrijekom naveo kada će nove sankcije stupiti na snagu, ali će to vjerojatno biti od sljedeće sezone.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙