FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: carinike se bez razloga šalje na polaganje ispita

Autor: jdev
ŠIBENIK, 10. travnja 2013. (Hina) - Iako po zakonu to nije potrebno, državna Carinska uprava još od 2006. godine prisiljava svoje službenike s višom stručnom spremom na polaganje stručnih državnih ispita, upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare Goran Vlahov, predsjednik nedavno osnovanog Sindikata carinika Hrvatske.

Vlahov je istaknuo da su stručni državni ispit dužni polagati samo carinski djelatnici koji odrađuju pripravnički staž, a ne i djelatnici s višom stručnom spremom s višegodišnjim radnim stažem.

Čak je 20 posto od ukupnog broja carinskih službenika na šibensko-kninskom području položilo stručni državni ispit bez ikakve zakonske potrebe, rekao je Vlahov dodavši kako je taj postotak sličan i na državnoj razini.

Polaganje stručnih državnih ispita stoji državu novce, a ako carinik ispit ne položi u prvom navratu tada mora troškove platiti iz svog džepa. Zato Vlahov sumnja kako je u čitavom slučaju posrijedi sprega Ministarstva uprave i Ministarstva financija, odnosno Carinske uprave, čiji je cilj osigurati honorare predavačima na stručnim državnim ispitima.

(Hina) xjdev ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙