FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mediteranski ministri za globalni pristup borbi protiv terorizma

Autor: mtro
ALŽIR, 9. travnja 2013. (Hina/AFP) - Deset ministara unutarnjih poslova mediteranskih zemalja koji su se sastali u utorak u Alžiru odlučili su povesti globalni pristup u borbi protiv terorizma, s naglaskom borbi protiv siromaštva, te prevenciji i rješavanju sukoba.

Deset ministara, članova skupine 5+5, odlučili su raditi na globalnom pristupu borbi protiv terorizma na temelju vladavine prava, socijalne pravde, borbe protiv siromaštva, prevencije i rješavanja sukoba, stoji u završnoj deklaraciji usvojenoj na kraju tog sastanka.

U skupini 5+5 nalazi se pet europskih i pet afričkih zemlja: Španjolska, Portugal, Francuska, Italija, Malta, Maroko, Tunis, Libija, Alžir i Mauritanija.

Ministri su također dogovorili intenziviranje suradnje u pogledu sigurnosti granica i dodatno jačanje razmjene informacija između službi sigurnost i policije, precizira se u deklaraciji.

Osiguranjem granica zaustavio bi se prolaz kriminalističkih skupina te krijumčarenje oružja i streljiva koje u posljednje vrijeme poprimaju zabrinjavajuće razmjere, dodao je alžirski ministar unutrašnjih poslova Ould Kablia.

Ministri su se založili za veću suradnju u borbi protiv kibernetičkog kriminala u pokušaju sprečavanja upotrebe interneta u terorističke svrhe.

Prema deklaraciji, politički dužnosnici su također odlučili kad god je moguće zabraniti isplate otkupnina terorističkim skupinama, kako bi prekinuo dotok financiranja terorizma.

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙