FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski rudari "slave prekrasni dan" smrti Thatcher

Autor: dmus
LONDON, 8. travnja 2013. (Hina/AFP) - Nakon vijesti o smrti bivše britanske premijerke Margaret Thatcher, regionalni dužnosnik britanskog sindikata rudara (NUM) David Hopper u ponedjeljak je izjavio da je danas "prekrasan dan" i da je "oduševljen"

"Upravo u ovom trenutku pijem u to ime. Ovo je prekrasan dan. Oduševljen sam. Danas mi je rođendan i to jedan od najljepših u mojih 70 godina života", rekao je Hopper, sindikalni dužnosnik za sjeveroistok Engleske.

"Thatcher je sjeveroistoku nanijela više zla od bilo koga drugoga. I nije riječ samo o ugljenokopima - nastojala je uništiti sindikate, desetkovala je industriju i razorila naše zajednice", gnjevno je rekao. "Engleska danas uvozi 40 milijuna tona ugljena svake godine. To je skandalozno", dodao je.

"Pokušavamo organizirati zajedničku feštu na dan njezinog pogreba. Za njom ovdje neće biti previše suza, a mislim da neće baš puno ljudi ni gledati pogreb, bit će sigurno nekakva utakmica na TV", ocijenio je.

Od 1985. gotovo 230 tisuća rudara izgubilo je posao, a vlada Margaret Thatcher je, nakon godinu dana odmjeravanja snaga između premijerke i rudara u štrajku, zatvorila 165 rudnika.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙