FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerry vjeruje u mir između Izraelaca i Palestinaca

Autor: vkla
JERUZALEM, 8. travnja 2013. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik John Kerry izjavio je u ponedjeljak, drugog dana posjete Izraelu i palestinskim područjima, da je trajni mir među njima "moguć", ali da je važno ispuniti izraelske sigurnosne zahtjeve i težnje Palestinaca za svojom državom.

"Mislim da ako možemo zadovoljiti sigurnosne potrebe Izraela, a one su realne, i ako možemo zadovoljiti težnje Palestinaca za svojom državom, a one su također realne, mogli bi stvoriti sitaciju u kojoj bi bilo moguće postići mir", izjavio je Kerry pred američkim konzulatom u Jeruzalemu.

Američki državni tajnik će u konzulatu razgovarati s palestinskim premijerom Salamom Fajadom, čije ovlasti otvoreno dovodi u pitanje pokret Fatah predsjednika Mahmuda Abasa.

Kerryja će potom primiti izraelski predsjednik Shimon Peres, a na večeri će se sastati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom. S njim će, kako je najavljeno, ponovo razgovarati u utorak.

Kerry je u Izrael doputovao u nedjelju i odmah posjetio memorijalni muzej holokausta Yad Vashem, a navečer je u Ramalahu, na Zapadnoj obali, razgovarao s palestinskim predsjednikom Abasom.

Uoči puta, Washington je upozorio da Kerry sa sobom ne donosi nikakav novi plan nastavka mirovnih pregovora, već da želi "saslušati" dvije strane i "vidjeti što je moguće napraviti" kako bi se pregovori ponovo pokrenuli.

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙