FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 8. travnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 7. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za ponedjeljak, 8. travnja:

VUKOVAR - Predsjednik Republike Ivo Josipović u Vukovaru će razgovarati s predstavnicima Luke Vukovar (13,10 sati, Dunavski prilaz 15).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko bit će gost u emisiji "S Markova trga" Prvog programa Hrvatskog radija (15,30 sati).

ZAGREB - Središnje svečano obilježavanje Svjetskog dana Roma, 8. travnja, održat će se u zagrebačkom Muzeju Mimara u organizaciji Romskog nacionalnog vijeća, krovne romske organizacije u Hrvatskoj (11 sati, Rooseveltov trg 5). Nazočnima će se obratiti predsjednik Romskog nacionalnog vijeća Veljko Kajtazi te gosti, među kojima i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjednica Hrvatskog sabora Dragica Zgrebec. Na svečanosti će nastupiti romski akademski glazbeni sastav "Trio Mulić".

ZAGREB - U organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava – Hrvatska u Novinarskom domu bit će održan skup "Predstavljanje regionalnog izvještaja o tranzicijskoj pravdi 2010/2011: Dosezi tranzicijske pravde". Izvještaj su izradile organizacije za ljudska prava u regiji, a obrađeni su svi relevantni aspekti "tranzicijske pravde" kao što su suđenja za ratne zločine, mehanizmi i inicijative za utvrđivanje i kazivanje činjenica, institucionalne reforme i drugi društveno-politički procesi važni za suočavanje s nasilnom prošlošću. Na predstavljanju izvještaja govoriti će profesor političke filozofije i politički analitičar Žarko Puhovski, osnivačica Fonda za humanitarno pravo i regionalna koordinatorica procesa REKOM Nataša Kandić, voditeljica Documente – centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelič te koordinator Programa tranzicijske pravde Inicijative Sven Milekić (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Kuća ljudskih prava Zagreb organizira javnu tribinu na kojoj će predstaviti svoj izvještaj o stanju ljudskih prava u Republici Hrvatskoj za 2012. godinu (11 sati, Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112 c). Članice Kuće ljudskih prava prikazom konkretnih slučajeva kršenja ljudskih prava kojima su se bavile u 2012. žele ukazati na probleme sustava koji priječe kvalitetnu zaštitu žrtava i pravično sankcioniranje povreda ljudskih prava i diskriminacije.

ZAGREB - Na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi medija trebali bi svjedočiti Anita Lončar Papeš i Bojan Dimić, bivši optuženici u ovom slučaju koji su priznali da su njihove tvrtke surađivale s Fimi medijom te sudjelovale na dogovorenim natječajima gdje su namjerno isticale skuplje ponude. Lončar-Papeš je zbog toga, uoči pripremnog ročišta u ožujku prošle godine, na temelju nagodbe osuđena na 11 mjeseci zatvora, a Dimić na šest mjeseci. Zajedno državi moraju vratiti 3,8 milijuna kuna. Uz njih bi ponovno, ovoga puta na poziv obrane, trebao svjedočiti i Sanaderov čuvar Vjekoslav Mikuljan koji je ranije posvjedočio da je za nekada najmoćnijeg hrvatskog političara luksuznim obiteljskim mercedesom 's klase' sklonio nekoliko umjetničkih slika na imanje bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Stjepana Fiolića, kojemu će se zajedno sa Sanaderom suditi u slučaju Planinska (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙