FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za nedjelju 7. travnja

Autor: spuc
ZAGREB, 7. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za nedjelju, 7. travnja:

PODGORICA - Crna Gora po šesti put od uvođenja višestranačja, a drugi put od stjecanja neovisnosti 2006. bira predsjednika države. Na izborima sudjeluju samo dva kandidata - aktualni predsjednik Filip Vujanović, predstavnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), kojega podupiru i manjine te neovisni kandidat Miodrag Lekić, kojega podupire oporba, većinom iz prosrpskog bloka. Posljednja ispitivanja javnog mnijenja daju prednost aktualnom predsjedniku u odnosu na neovisnog kandidata Lekića.

ISTANBUL - Američki državni tajnik John Kerry u posjetu Turskoj na početku turneje koja će uključiti i Izrael i palestinska područja, sastanak skupine G8 u Londonu, te Seul, Peking i Tokio.

HANNOVER - Njemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin na otvorenju sajma industrije i trgovine u Hannoveru.

KAIRO - EU-ova visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherin Ashton posjetit će Egipat i sastati se s predsjednikom Muhamedom Mursijem i oporbenim čelnicima. EU je izrazio zabrinutost zbog stanja ljudskih prava u Egiptu pod Mursijem predsjedništvom i o mogućem utjecaju kršenja tih prava na smanjenje EU-ove pomoći.

Dežurni urednici:

Noć: Sanja Pucak

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Srđan Baković

Navečer: Darko Vlahović

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina)xbcav ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙