FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruža Tomašić očekuje preferirane glasove

Autor: vhor
KARLOVAC, 6. travnja 2013. (Hina) - Predsjednica HSP dr. Ante Starčević Ruža Tomašić danas je u Karlovcu nakon predstavljanja liste kandidata te stranke, HDZ-a i BUZ-a za EU parlament rekla kako će ta liste dati šest mandata, a da ona računa na preferirane glasove, birača njezine stranke koji će zaokružiti njezin broj- 6, dok će ostali na listi većinom dijeliti glasove.

U izjavi za novinare Tomašić je rekla da je premijer Zoran Milanović za nju već ionako odradio pola kampanje.

Na pitanje kako će pomiriti rad u EU parlamentu s činjenicom da se deklarirala kao euroskeptik, odgovorila da je na parlamentarnim izborima bila i protiv Kukuriku koalicije, pa se ipak nakon njihove pobjede nije povukla kući.

"Nikada nisam govorila 'nikad u EU', nego 'da' u EU, ali da još nismo spremni'. I sada kažem nismo spremni za EU, ali može nas spasiti 11 milijardi eura koje možemo povući u slijedećih sedam godina iz EU fondova. Ako to uspijemo pokrenut ćemo gospodarstvo, ako ne uspijemo bit će nam još gore, kazala je

U govoru pred šezdesetak okupljenih iz Koordinacije braniteljskih udruga Karlovačke županije i HDZ-a, Tomašić je u karlovačkoj knjižnici kazala da je ta lista „koalicija s narodom“. Okupljene je pozvala: Pomozite nama da mi pomognemo vama, jer ako izađete na izbore i date nam glas mi ćemo se zalagati baš za one projekte za koje se vi zalažete“.

Ivan Bubić (HDZ) je rekao da će se u EU parlamentu za hrvatske interese na planu razvoja gospodarstva najbolje zalagati ljudi s liste HDZ, HSP AS i Blok umirovljenici zajedno, jer su svi kandidati respektabilnih sposobnosti u svim područjima

koji dobro poznaju europske institucije i propise.

"Prionut ćemo promjenama, za novi model ekonomske politike i to razvojne, a ne kao što Kukuriku koalicija vozi rikverc i bavi se politikom sijanja straha", ocijenio je Bubić istaknuvši da će se stvoriti uvjeti i za socijalno gospodarstvo. Spomenuo je važnost politike sestrinske stranke Europske pučke stranke.

Pod motom 'Snaga europske Hrvatske' tijekom dana u Karlovcu se na još pet skupova predstavljaju kandidate s liste HDZ,HSP AS Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Željana Zovko i Milivoj Špika.

(Hina) xvhor yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙