FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krku otvoreni EE info-galerija i ured

Autor: hsup
KRK, 3. travnja 2013. (Hina) - U Gradskoj upravi Krka danas su svečano otvoreni EE info-galerija i EE info-ured u kojima će se građani moći informirati i educirati o mjerama energetske efikasnosti (EE) koje mogu primijeniti u svojem domu ili uredu, priopćio je danas grad Krk.

EE info-točke otvorene su u sklopu provedbe projekta sustavnoga gospodarenja energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (SGE) u koji se Krk uključio 2009. godine.

Gradonačelnik Darijo Vasilić istaknuo je da je u Krku 2011. otvoren ured za gospodarenje energijom i da je izrađen akcijski plan energetski održivog razvoja grada u kojem su rekonstrukcija javne rasvjete i kotlovnice upravne zgrade te instaliranje fotoaponskog sustava na zgradi Gradske uprave.

Voditeljica regionalne provedbe EE projekta za Kvarner i Istru Anita Klanac istaknula je da je grad Krk dosad uspješno provodio sve aktivnosti u sklopu projekta sustavnoga gospodarenja energijom.

Slijedi realizacija planiranih projekata u vezi s povećanjem energetskom učinkovitosti kako bi gradski objekti smanjili potrošnju energenata i svoje troškove te bili manje ovisni o sve skupljim fosilnim gorivima, objasnila je.

Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj dio je projekta poticanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj (EE projekt) koji provodi UN-ov program za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska) u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Glavna je zadaća projekta primjena modela stalnoga i sustavnog gospodarenja energijom, strateškog planiranja energetike i održivog upravljanja energetskim resursima na državnoj, lokalnoj i regionalnoj razini. Tako se smanjuju troškovi za energente, njihova nepotrebna potrošnja i emisija štetnih plinova, a potiče razvoj novih djelatnosti i poduzetništva.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙