FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mimica: kandidati SDP-HNS-HSU za EP podržat će razvj EU

Autor: skal
VARAŽDIN, 2. travnja 2013. (Hina) - Član predsjedništva SDP-a Neven Mimica večeras je na predstavljanju kandidata koalicije SDP-HNS-HSU za Europski parlament izrazio uvjerenje da će hrvatski građani većinu glasova dati listi vladajuće koalicije čiji će zastupnici u Europskom parlamentu, rekao je, osnažiti grupaciju socijalista, liberala i demokrata koja nudi razvojni koncept Europe i Europske unije.

"Hrvatski birači pred velikom su dilemom na predstojećim izborima za Europski parlament hoće li podržati progresivnu, socijalnu, građansku, razvojnu Europu ili konzervativnu Europu s neobuzdanim kapitalom i neobuzdanim tržištem, Europu koja počiva na temeljima neoliberalnog kapitalizma koji je stvorio sadašnju gospodarsku krizu, poručio je Mimica okupljenim građanima.

Politički oponenti vladajuće koalicije u Hrvatskoj, rekao je Mimica, zbog manjka ideje o konceptu europskog zajedništva i nedostatka europskih programa, birače pokušavaju uvjeriti da su izbori za Europski parlament, izbori na kojima se izjašnjava o sadašnjoj vlasti što je, kazao je, pogrešno.

Pozivajući Varaždince da svoj glas daju kandidatima vladajuće koalicije, Mimica je istaknuo da su prave prednosti ulaska u Europsku uniju politička i demokratska stabilnost, održiva gospodarska konkurentnost te društvena i pravna uređenost zemlje.

"Proces pristupanja Hrvatske Europskoj uniji možda je i važniji od samog čina pristupanja. U tom procesu Hrvatska je morala mijenjati sve - od institucija, zakonodavstva, gospodarstva do svijesti i načina razmišljanja ljudi, što je ujedno bilo i najteže", rekao je na kraju Mimica ističući da Hrvatska drugačija i bolja ulazi u Europsku uniju.

Prvi na listi SDP-HNS-HSU Tonino Picula naglasio je da je Hrvatska imala najteži put pristupanja Europskoj uniji budući da su se zbog Hrvatske mijenjala i postrožila pravila igre, a ujedno je i prva država u posljednjih 39 godina, nakon Grčke, koja sama ulazi u Uniju. Picula je također izrazio spremnost da EU parlamentarci, izabrani s liste vladajuće koalicije, podrže političke grupacije koje imaju snagu za provođenje promjena unutar Europske unije, a to svakako nisu oni koji su dosadašnjim svojim odlukama doveli do krize.

Jozo Radoš, koji se u Varaždinu obratio biračima umjesto predsjednice HNS-a Vesne Pusić, koja je zbog privatnog nesretnog slučaja u zadnji čas otkazala dolazak, naglasio je iznos od gotovo 300 milijuna eura godišnje namijenjenih ruralnom razvoju.

"Ulaskom u Europsku uniju otvaraju se velike mogućnosti, poput 300 milijuna eura namijenjenih ruralnom razvoju umjesto dosadašnjih 50 milijuna. Stoga treba izabrati prave osobe, jer će ulazak u Europsku uniju značiti dobitak za hrvatske građane tek kada ćemo iskoristiti potencijale koje nam Europa pruža", rekao je Radoš.

(Hina) xskal yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙