FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Možnik: Zadovoljan sam izvedbom i tempiranjem forme

Autor: imli
ZAGREB/DOHA, 29. ožujka 2013. (Hina) - Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik danas je na turniru Svjetskog kupa u Dohi osvojio zlato na preči, a to je prvo hrvatsko zlato u 2013. godini. Na prvom turniru u Francuskoj bio je brončani, sada zlatni, i to su odlični pokazatelji uoči Europskog prvenstva koje u Moskvi starta 17. travnja, a na kojem Možnik brani europsko srebro.

Na trećem ovosezonskom turniru Svjetskog kupa zagrebački gimnastičar startao je prvi, mirno odradio svoju nešto lakšu vježbu, ukopao saskok, a suci su rekli - 14.925. Srebrni je bio Nizozemac Jeffrey Wammes, dok je Švicarac Oliver Hegi osvojio broncu.

"Jako sam zadovoljan sa izvedbom vježbe u finalu, jedino mi je žao što nisam povezao ulaz s pola okreta u raznožni 'Možnik' kao što sam planirao jer bi onda i konačna ocjena bila preko 15.000 bodova. Za izvedenu vježbu suci su mi oduzeli 1,5 bodova, što je vrlo dobro te se nadam da će za vježbu na EP u Moskvi, kada ću imati startnu ocjenu za 0,3 a možda čak i za 0,5 bodova veću, odbitak biti isti ili čak i manji. Ovo je moja 15. medalja na turnirima Svjetskih kupova u karijeri, a sa broncom u Francuskoj prije dva tjedna i zlatom u Dohi učvrstio sam i vodeću poziciju na Svjetskoj rang ljestvici za 2013. godinu. Nakon prva dva turnira Svjetskog kupa ove godine mogu reći da sam jako zadovoljan sa tempiranjem forme i zato što uspijevam na natjecanjima odraditi iznad svojih i trenerovih očekivanja. To mi daje veliki optimizam i motivaciju za nadolazeće Europsko prvenstvo u Moskvi, gdje se nadam nastavku ovakvih rezultata", izjavio je Možnik.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙