FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schaeuble shvaća gnjev Ciprana

Autor: mhaj
BERLIN , 28. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble u četvrtak je izjavio kako shvaća gnjev Ciprana nakon plana spašavanja donesenog za Nikoziju, no smatra kako to neće dugo trajati.

"Tako je uvijek kada postoje brige i problemi, tražimo nekoga na kome ćemo iskaliti svoj bijes, no i to će proći", rekao je za regionalni radio SWR2 Schaeuble.

Njemačka je u posebnoj nemilosti Ciprana, nakon što je u ponedjeljak usvojen plan kojim se, među ostalim predviđa zatvaranje još jedne banke u državi. U Nikoziji su prosvjednici isticali transparente s fotografijom kancelarke Angele Merkel u liku Adolfa Hitlera.

"Priroda stvari je takva da oni koji su ekonomski najjači i koji bi trebali najviše pomoći najčešće padnu u nemilost", rekao je Schaeuble. "Nastojimo se boriti protiv toga, nastojimo razjasniti stvari. No ne smijemo biti arogantni".

U srijedu je njemačka ministrica pravosuđa Sabine Leutheusser- Schnarrenberger zatražila veću "solidarnost", osobito od predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa i predsjednika Europskog vijeća Hermana Van Rompuya, kojom bi se omogućilo "Nijemcima da se obrane od nepravednih predbacivanja".

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙