FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lista HSS-HSLS: osvojiti bar jedno mjesto u europarlamentu

Autor: nmau
KRIŽEVCI, 27. ožujka 2013. (Hina) - Čelnici koalicijske liste za Europski parlament HSS-a i HSLS-a istaknuli su večeras da je za njih bitno na prvim izborima za europarlament osvojiti barem jedno mjesto.

HSS to mora biti želi li nastaviti ovu 108 godina dugu tradiciju i biti stranka koja ima utjecaja u hrvatskom društvu, koja ima moć pokretati i koja ima snagu stvarati nove vrijednosti, rekao je nositelj liste Miroslav Rožić na skupu u Križevcima.

„Ako to želimo onda moramo ostati u prvoj ligi hrvatske politike, a one stranke koje osvoje mandat i ostaju u prvoj ligi. One druge, malo pomalo će sigurno pasti u drugi plan“, dodoa je.

Kazao je kako je neiskren i neadekvatan politički pristup kada se pokušava manipulirati ljudima u Hrvatskoj kao naprimjer kada se pojedine političke stranke u ovoj kampanji mjere tko je veći Hrvat.

Rožić je istaknuo ciljeve svoje stranke koje mu je nakana zastupati među kojima je postizanje i osiguravanje europskog socijalnog standarda za hrvatske građane.

Kazao je da ni tijekom 10 godina pregovaranja europska socijalna politika nije usvojena, a nešto je što posve sigurno ide u korist svakog građanina.

"Umjesto da bude prva, usvaja se zadnja, a ulaganje stranoga novca trebalo je biti posljednje, jer zašto bi netko tko pod istim uvjetima posluje u svoj državi ulagao svoj novac u Hrvatsku u kojoj uvjeti nisu ništa povoljniji. To je mudra politika", mišljenja je Rožić.

No, već 20 godina se obični kukavičluk proglašava mudrošću u politici, a nesposobnost višim interesima, rekao je Rožić na skupu u Križevcima.

(Hina) xnmau yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙