FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik HBK čestitao židovskim vjernicima Pesah

Autor: ista
ZAGREB, 27. ožujka 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je čestitku u povodu židovskog blagdana Pesaha rabinu Židovske zajednice Bet Israel Kotelu Da Donu i rabinu Židovske općine Zagreb Lucijanu Moši Preleviću.

"Blagdan Pesaha snažan je spomen Božje blizine prema izabranom narodu koja se na osobit način očitovala u oslobođenju od egipatskog sužanjstva, prolasku kroz Crveno more i pustinju i u konačnici ulaskom u obećanu zemlju. Taj veliki događaj trajni je podsjetnik da je Bog gospodar povijesti i da je prisutan u našoj svakodnevici u kojoj po vjeri stalno prepoznajemo Njegova djela ljubavi prema nama ljudima.

Neka nam svima Božja blizina i ljubav budu nadahnuće i poticaj i u našim međusobnim odnosima. U tome duhu u svoje osobno i u ime svih članova Hrvatske biskupske konferencije upućujem srdačne čestitke Vama i svim članovima Vaše zajednice u prigodi blagdana Pesaha želeći Vam obilje Božjega blagoslova i svako dobro", stoji u čestitki predsjednika HBK Želimira Puljića.

(Hina) xpp ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙