FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj za novinsku nagradu "Božo Težak"

Autor: mkov
ZAGREB, 27. ožujka 2013. (Hina) - Zbor informatičkih novinara Hrvatskog novinarskog društva raspisao je natječaj za 12. dodjelu novinarskih nagrada "SAP ICT Journalist Prize Božo Težak", priopćio je partner dodjele nagrade tvrtka SAP (NYSE: SAP).

Natječaj za najbolje novinarske radove objavljene u 2012. godini otvoren je 26. ožujka i traje zaključno do 20. travnja. Nagrade se dodjeljuju za radove objavljene u prethodnoj kalendarskoj godini u kategorijama: nagrada za najbolji novinarski uradak, nagrada za najbolji urednički uradak, nagrada za ICT novinara godine.

Nagrade Zbora ICT novinara Hrvatskog novinarskog društva – ogranka novinara koji svojim radom prate zbivanja u svijetu informacijskih i komunikacijskih tehnologija - dodjeljuju se za najbolje radove iz svih medija - novine, radio, televizija, Internet. Novinarske radove za nagradu Zbora ICT novinara HND-a mogu predlagati svi pojedinci, svi ogranci i redakcije.

Radovi se, kako navodi SAP, izravno prijavljuju na web stranici www.sapmag.com.hr/sapbozotezak, a njih veličine do 200MB ocjenjuje Pravilnikom žiri od pet članova: Hrvoje Balen, Marko Biljan, Vladimir Lulić, Damir Šohar, te Dražen Tomić.

Žiri odlučuje o nagradama za novinarski i urednički rad, a odluku o nagradi za informatičkoga novinara donose glasovanjem članovi Zbora informatičkih novinara HND-a, prema posebnom Pravilniku o nominacijama i glasovanju.

Nagrade 12. dodjele "SAP ICT Journalist Prize Božo Težak" novčanoga su karaktera, a dodjeljuju se po jednom laureatu za svaku kategoriju. Svečana dodjela nagrada održat će se 28. svibnja na SAP FORUM - poslovno-tehnološkoj konferenciji na zagrebačkom Jarunu.

Nagrada "SAP ICT Journalist Prize Božo Težak" dodjeljuje se od 2001. godine, a nosi ime cijenjenog informatičara i kemičara Bože Težaka (1907.-1980.), "pionira informacijskog društva", pokretača brojnih časopisa, koji je među prvim znanstvenicima uočio da je za razvoj znanosti od posebne važnosti informacijsko-komunikacijsko područje.

(Hina) pp/xmkov yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙