FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vuljanić prozvao Ministarstvo poljoprivrede zbog "Prošeka"

Autor: tkol
ZAGREB, 26. ožujka 2013. (Hina) - Kandidat Hrvatskih laburista za Europski parlament Nikola Vuljanić izrazio je danas žaljenje zbog najave o zabrani korištenja naziva "Prošek" nakon ulaska u EU, prozvavši Ministarstvo poljoprivrede jer je tek jučer objavilo informaciju da hrvatski pregovarači nisu uspjeli uvrstiti taj tradicionalni izraz u aneks Uredbe Europske komisije.

Smatramo potpuno neodgovornim da je Ministarstvo poljoprivrede tek jučer, tri mjeseca prije ulaska Hrvatske u EU, objavilo tu informaciju, a ona se odnosi i na zalihe koje naši proizvođači imaju, poručio je Vuljanić u priopćenju.

S obzirom na to da pregovarači nisu uspjeli argumentima uvjeriti Europsku komisiju da postoje razlike između talijanskog pića "Prosseco" i hrvatskog "Prošek", zadatak Ministarstva poljoprivrede bio je da na vrijeme obavijesti proizvođače i one koji prodaju te proizvode kako bi se na odgovarajući način prilagodili, mišljenja je Vuljanić.

Također je izrazio uvjerenje kako će nakon ulaska Hrvatske u EU biti moguće još jednom pokrenuti proceduru te tražiti zaštitu naziva "Prošek", a Laburisti će, obećao je, napraviti sve da u tome pomognu.

Najavio je također i druženje kandidata sa liste Laburista s građanima uz "Prošek".

(Hina) xpp/xkt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙