FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicijski sporazum šest stranaka - Sabati kandidat za varaždinskog župana

Autor: skal
VARAŽDN, 25. ožujka 2013. (Hina) - Predstavnici Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske stranke prava, Zagorske demokratske stranke, Zagorske stranke, Zelene liste i Demokratske kneginečke stranke potpisali su danas u Varaždinu koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore, a zajednički kandidat za župana je Zvonimir Sabati, koji je tu dužnost obnašao u tri mandata.

"Svjesni smo da neće biti lako na lokalnim izborima, ponajprije zbog velike apstinencije birača i njihove razočaranosti stanjem u Hrvatskoj. Međutim, želja nam je da pokažemo da se može drugačije, da se može poštenije i zato ćemo ponuditi nove ljude, a naglasak u našem programu stavit ćemo na zapošljavanje mladih osoba", izjavio je za Hinu kandidat šesteročlane koalicije Zvonimir Sabati.

Sabati je najavio, ako pobijedi, direktno poticanje zapošljavanja mladih, stručnih osoba otvaranjem tisuću novih radnih mjesta na godinu, osobito kad je riječ o novim zanimanjima i modernoj tehnologiji. Sabati je istaknuo šesteročlanu koaliciju kao treći blok u županiji i alternativu HDZ-u i koaliciji SDP-HNS-HSU.

Zvonimir Sabati bit će ujedno nositelj zajedničke liste za Županijsku skupštinu. Osim na izbore za župana i Varaždinsku županiju, koalicija će najvjerojatnije zajedno izaći na izbore i u Varaždinu. Odluku o tome, te zajednički program, koalicija će predstaviti javnosti za desetak dana.

(Hina) xskal yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙