FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TNT Express ukida 4.000 radnih mjesta nakon neuspjelog UPS-ovog preuzimanja

Autor: mkuz
DEN HAAG, 25. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Nizozemska poštanska i kurirska kompanija TNT Express u ponedjeljak je izvijestila da će ukinuti oko 4000 radnih mjesta u iduće tri godine u sklopu preustroja koji je prisiljena provesti nakon što je propala ponuda američkog UPS-a za njezino preuzimanje.

Tvrtka će također predstaviti novu upravljačku strukturu, prodati poslovanje u Kini i Brazilu i smanjiti kapacitete za zračni prijevoz, što bi trebalo rezultirati troškovima od oko 150 milijuna eura i uštedama u visini 220 milijuna eura do konca 2015. godine, navodi se u priopćenju.

Najava se nadovezala na siječanjsko odustajanje UPS-a od ponude za kupnju TNT Expressa, kojom bi se stvorila najveća europska grupa u borbi za udio u globalnom tržištu.

"Naše poslovanje suočava se s teškim tržišnim uvjetima i strateškim izazovima", izjavio je privremeni izvršni direktor TNT Expressa Bernard Bot.

"Već poduzimamo mjere kako bismo preoblikovali naš portfelj, kako bi tvrtka smanjila obujam poslovanja i poboljšala efikasnost u poslovnim i procesima potpore", rekao je Bot.

Kompanija je također priopćila da istražuje mogućnost smanjenja izloženosti interkontinentalnim kapacitetima.

"Opcije obuhvaćaju sporazume o podjeli kapaciteta i podnajmu i raskide ugovora o najmu".

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙