FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o spašavanju Cipra bit će predočen euroskupini - predsjednik parlamenta

Autor: dhai
NIKOZIJA, 25. ožujka 2013. (Hina/ Reuters) - Sporazum o spašavanju Cipra koji je predmet pregovora s međunarodnim zajmodavcima "poprima oblik" i bit će predočen ministrima financija eurozone na odobrenje, izjavio je u noći na ponedjeljak predsjednik ciparskog parlamenta Yiannakis Omirou.

"Čini se da se cijeli proces bliži sporazumu", rekao je novinarima Omirou u Nikoziji, glavnom gradu Cipra.

"Prijedlog poprima oblik, sporazuma, programa ... koji će u sljedećih pola sata ili sat biti predočen euroskupini", rekao je predsjednik ciparskog parlamenta.

Bruxelleski sastanak ministara financija 17 članica eurozone o programu pomoći Cipru počeo je u 22 sata u nedjelju, nakon četvorosatnog odgađanja, ali je ubrzo prekinut, a nastavljeni su pregovori ciparskog predsjednika Nicosa Anastasiadesa s čelnicima EU-a, Europske središnje banke (ECB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Sastanke u Bruxellesu na kojima se pokušava naći rješenje za spašavanje Cipra od bankrota ili čak izlaska iz eurozone, prati posvemašnja zbrka i odvijaju se bez ikakvih službenih izjava.

Prema ciparskim izvorima iz Nikozije, predsjednik Anastasiades upozorio je međunarodne financijaše u Bruxellesu da bi ga uvjeti za odobravanje međunarodnog paketa pomoći otoku mogli primorati na ostavku.

Agencije javljaju da je Anastasiades u pregovorima tražio više od 10 milijardi eura pomoći, na što trojka nije željela pristati.

(Hina) xdh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙