FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Letovi između Irana i Sirije "podupiru" Assada, upozorava Kerry u Bagdadu

Autor: vrad
BAGDAD, 24. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik John Kerry upozorio je u nedjelju u Bagdadu iračkog premijera Nourija al-Malikija da zrakoplovi nakrcani oružjem koji povezuju Iran i Siriju leteći kroz irački zračni prostor omogućuju ostanak Bashara al-Assada na vlasti.

"Jasno sam rekao premijeru da letovi zrakoplova iz Irana sudjeluju u potpori predsjedniku Assadu i njegovu režimu", rekao je Kerry novinarima nakon susreta s Malikijem u iračkoj prijestolnici.

"Sve što pomaže predsjedniku Assadu jest problem", dodao je Kerry na tiskovnoj konferenciji organiziranoj u prigodi neplanirana posjeta iračkoj prijestolnici.

Sjedinjene Države su više puta zatražile od Iraka da pregledava teret unajmljenih zrakoplova koji dolaze iz Irana i lete u Siriju a prolaze kroz njegov zračni prostor, sumnjajući da bi mogli prevoziti vojnu opremu za režim u Damasku.

Washington optužuje Iran da doprema oružje sirijskom režimu, njegovu glavnom savezniku u regiji kojemu od početka sukoba u Siriji prije dvije godine pruža svesrdnu potporu.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙